Hlavní obsah

Bláža se loučil na Letné, legendy Rudých ďáblů a Reds proto šly stranou

Někteří kopali ještě ve čtvrtek ve Stockholmu, jiní si zahrají v sobotu v Dortmundu. V pátek večer se ale všichni sešli na Letné, kde se s fotbalovou kariérou a svojí Spartou definitivně loučil brankář Jaromír Blažek. A přímo z Flushing Meadows a US Open pozdravil svého bratránka také tenista Radek Štěpánek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Jaromír Blažek děkuje sparťanským fanouškům.

Článek
Fotogalerie

Vše pro kamaráda. Karel Poborský, Patrik Berger a Vladimír Šmicer hráli ve čtvrtek ve Stockholmu utkání legend Manchesteru United a Liverpoolu. Hvězdy Premier League však rychle opustili. V pátek odpoledne už se hlásili v letenské kabině, aby o loučení Jaromíra Blažka nepřišli.

„Moc jsme toho nenaspali, v sedm ráno jsme museli z hotelu. O návrat na Spartu jsem ale přijít nechtěl. Už jen kvůli Jardovi a dalším klukům, s nimiž jsem prožil většinu kariéry," usmíval se Karel Poborský.

Stále to má v noze, diváky udivoval milimetrovými pasy přes půl hřiště. „Ve Stockholmu jsme všichni tři odehráli celý zápas, je to náročné. Snažíme se však udržovat, abychom takové zápasy zvládali. Nikdo si nic neurval, to je důležité," dodával Poborský.

Dino spěchá zpátky do Dortmundu

Sparta vedená Jozefem Chovancem hrála proti Bláža týmu dirigovanému Michalem Bílkem a na hřišti byly k vidění i další hvězdy - Marek Jankulovski, Tomáš Ujfaluši, Tomáš Řepka, Pavel Kuka, Jan Koller či Milan Baroš. Do hlediště dorazilo šest tisíc diváků.

„Mám to jako rozcvičku na zítřek, kdy se v Dortmundu loučí můj bývalý spoluhráč Dedé. Tam už je vyprodáno, 53 tisíc diváků. Také Jardovi bych přál větší návštěvu, ale návrat na Spartu, kde jsem s velkým fotbalem začínal, je moc fajn. Jardovi jsem navíc dal svůj první ligový gól," zubil se jan Koller, populární Dino.

Se Spartou se ne právě vřele loučil její bývalý kapitán Tomáš Řepka. Příběh ztracené klubové kasy je však zřejmě zapomenut, fanoušci skandovali i jeho jméno. A když tvrďák zastavil jeden z útoků elegantní patičkou, byl to zase jejich Řepa...

„Jde to, čekal jsem horší přijetí. Žádné blikance ani na slávisty nebudou, to jsem jen tak vyhrožoval. Fotbal si ještě občas zahraju, ale přibral jsem, proto jsme tak zpocený," líčil Řepka.

Loučil se s čistým kontem

Protagonista večera odchytal první poločas za Spartu, druhý za All Stars tým, který sám sestavil. Hvězdy nakonec otočily skóre a vyhrály 3:2, podstatné však bylo, že loučící se brankář neinkasoval ani jeden gól.

„Jen si to napište a zavolejte všem statistikům, že je to má 167. nula v kariéře. A poslední," usmíval se dvaačtyřicetiletý Jaromír Blažek poté, co před aplaudujícími tribunami oběhl čestné kolečko a nečekaně si odskočil také přímo do letenského kotle, kde zápas sledovala celá jeho rodina.

Fotbalová exhibice Jaromíra Blažka:
AC Sparta Praha - Bláža All Stars 2:3 (2:0)
Branky: 10. Kincl, 26. Lokvenc - 44. Jankulovski, 51. Mintál, 59. Gunda.
Sparta: Blažek, Poštulka - Pospěch, Novotný, Řepka, Fukal, Gabriel, Labant, Poborský, Sionko, Kladrubský, Hübschman, Michalík, Matušovič, Lokvenc, Kincl, Obajdin, Kožlej.
Bláža All Stars: Blažek, Zítka - Gunda, Grygera, Bolf, Petrouš, Ujfaluši, Nikl, Jankulovski, Mareš, Vlček, Šmicer, Vachoušek, Jarolím, Týce, Berger, Ulich, Koller, Baroš, Mintál, Kuka.

Reklama

Související témata: