Hlavní obsah

Sedni si na zadek, kazíš jméno Viktorie, vzkazují fanoušci Limberskému

Obrovskou vlnu nevole vyvolalo oslavné gesto Davida Limberského po úvodním vstřeleném gólu na hřišti Příbrami v šestém kole Synot ligy (Plzeň vyhrála 4:0). Reprezentační obránce, který ve čtvrtek večer v opilosti naboural v Praze své bentley a od nehody utekl, při oslavě branky naznačoval rukama řízení automobilu. Pro mnohé fanoušky to znamená zesměšnění celého incidentu a znevážení hráčovy omluvy, kterou Plzeň zveřejnila na svých webových stránkách.

Foto: Profimedia.cz

Ne úplně správně zvolená oslava gólu po brance, kterou David Limberský vstřelil Příbrami.

Článek

Západočeský klub přitom po zjištění celého maléru dštil síru a hráč dostal podle zákulisních informací pořádně mastnou pokutu blížící se miliónu korun. Navíc ho zbavil kapitánské pásky. „Udělal jsem strašnou hloupost a dobře si uvědomuji, že pro moje chování neexistuje omluva. Přesto bych se omluvit chtěl - a to jak trenérům a spoluhráčům, vedení a partnerům klubu, fanouškům Viktorky i všem těm, kteří mi například v dresu národního týmu drží palce," sypal si jednatřicetiletý obránce popel na hlavu.

O upřímnosti těchto slov se dá po upozorňujícím gestu v Příbrami mírně řečeno pochybovat. Rozhněval si jím i právě fanoušky, kterým se tak kajícně omlouval. „Chlapče, možná by to chtělo si sednout zpátky na zadek. Nejsi žádná superstar ani nic podobného. Za tvoji eskapádu s vozidlem je trestní sazba tři roky natvrdo," připomínal na facebooku Viktorie fanoušek Jan Merunka.

„Jestli si tentokrát David Limberský myslí, že toto mu projde a navíc si z toho bude dělat srandu, možná by měl poznat, že život není jen o kopání do míče. Tímto žádám vedení Viktorie Plzeň k vyvození adekvátních důsledků jeho dopravní nehody a zvážit, jestli opravdu tento hráč nepoškozuje značku Viktorie Plzeň," napsal mínění velké části fanoušků.

Limberský v mých očích lidsky klesl, píší fanoušci

Souhlasné komentáře připojovali i další příznivci klubu. „Mrzí mě, že jméno tak skvělého klubu zesměšňuje hráč, který svým chováním rozhodně nedává správný příklad mládeži a nastupujícím generacím nejen ve fotbale. Limberský svou včerejší řidičskou oslavou ukázal, že na všechno kašle a má to na háku. Že i přes ‚kajícná slova' při jeho vyjádření k nehodě v pěti vteřinách při oslavě prvního gólu vše totálně popřel. V mých očích Limberský totálně lidsky klesl a i přes dva vstřelené góly klubu v konečném důsledku uškodil...," napsala fanynka Petra Jirásková.

Limberského spoluhráči se snažili gesto svého parťáka buďto nekomentovat nebo ho zlehčovat. „Bere prostě všechno s humorem," povídal kolega z obrany Václav Procházka. „To je prostě Limba," připojil se Jan Kopic. „Měl velkou motivaci, aby se omluvil všem, co v Plzni dělají fotbal. A fanouškům pochopitelně také," říkal po zápase trenér Karel Krejčí.

Levý plzeňský obránce sice vstřelil dva ze čtyř gólů, o tom, že by si ale fanoušky udobřil, se určitě hovořit nedá...

Co soudíte o gestu, které Limberský ukázal po vstřelém gólu?
Nelíbí se mi, je to znevážení celé situace
88,2 %
Nevadí mi, gesto podle mě nic neznamená
11,8 %
Celkem hlasovalo 59525 čtenářů.

Reklama

Související témata: