Hlavní obsah

Mladíci měli hnědé trenky, v kabině jsem málem někoho trefil, zuřil kapitán Příbrami

V Mladé Boleslavi utržili debakl 0:4 a prohra to byla ještě vcelku milosrdná. Dobře si to uvědomoval i kapitán fotbalistů Příbrami Tomáš Zápotočný, který byl bezprostředně po skončení duelu pořádně vytočený. A zlobil se především na mladíky v týmu...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramský obránce Tomáš Zápotočný.

Článek

"Měli hnědé trenky, jak se říká. Byli prostě pos.... . Omlouvám se, že jsem sprostý, ale vře to ve mně," řekl Zápotočný po utkání novinářům směrem k Antonínu Barákovi, Martinovi Kramešovi či Matěji Končalovi. "Mladí nejsou pokorní a nehrají dobře. Dnes moc nechybělo k tomu, abych v kabině někoho trefil. Jsem na ně naštvaný. Hráč si musí zasloužit, aby hrál, a to u nás není. To se musí změnit," zlobil se.

Chyběla mu větší bojovnost od celého týmu. "Byl to podobný zápas jako s Plzní a je mi z toho bídně. Stačilo, abychom více běhali a bojovali, ale to tam nebylo. Boleslav nás ve všem předčila a klobouk dolů před nimi," ocenil výkon soupeře. "V kabině něco proběhlo, ale nejsem takový generál, abych jeb.. mladé. Spíš se jim snažím pomoct, ale dnes to prostě nešlo. Byl to takový faul na fotbal. Já v pětatřiceti nebudu někoho přemlouvat, aby běhali a chtěli něco dokázat," dodal.

Také trenér Pavel Tobiáš byl tentokrát k mladým hráčům kritický. "Nedělám to často, ale v kabině jsem to zhodnotil ostřeji. Od mladých určitě očekávám víc. Chtějí být v mládežnických reprezentacích, chtějí se tam udržet, ale nic pro to nedělají. Dostávají tu obrovskou šanci v lize, ale musí výrazně přidat, jestli chtějí hrát ligu. Tohle je málo," řekl kouč.

Chvílemi to byl kolotoč, uznal Zápotočný

Zápotočný uznal, že prohra 0:4 byla ještě milosrdná, protože soupeř minimálně další tři velké šance zahodil. "Chystali jsme se jako na každý zápas a sami jste viděli, jak to dopadlo. Přijeli jsme sem na výlet, dostali jsme čtyřku a ještě štěstí, že to nebyl větší příděl. Připravovali jsme se, že jsou silní v kombinaci, ale byli jsme všude o krok pozdě a byl to chvílemi kolotoč. Zaslouženě jsme prohráli," řekl zkušený stoper.

Podobně zklamaný byl i brankář Aleš Hruška. "Nám se nepovedlo vůbec nic a výsledek 0:4 odpovídá výkonu obou týmů. Abychom jejich ofenzivu zastavili, muselo by nám obrana fungovat v deseti lidech a nám to nefungovalo ani ve dvou, ve třech, natož v deseti. Nemám moc co k tomu říct," připustil Hruška.

I on ocenil kvalitu, kterou se Mladá Boleslav prezentovala v útoku. "V ofenzivě se dá srovnávat s Plzní. Jsou tu mladí, rychlí, běhaví a šikovní kluci. Jestli si to ještě trochu sedne, tak mohou hrát s Plzní a Spartou vyrovnaná utkání a honit je v boji o titul," dodal Hruška, který v minulé sezoně v Mladé Boleslavi působil.

Reklama

Související témata: