Hlavní obsah

Fantóm Ďuriš se už propálil do čela tabulky střelců. Krále neřeším, góly si však užívám, řekl

Devět zápasů v Synot lize, osm gólů. Útočník Plzně Michal Ďuriš pálí na podzim jako u Verdunu, díky dvěma nedělním trefám v Jihlavě (výhra Viktorie 4:2) se už vyhoupl na první příčku tabulky střelců.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Jiří Krejčí z Jihlavy a Michal Ďuriš z Plzně.

Článek

„Neřeším to, můžeme se o tom pobavit až po třicátém kole. Prvořadý je úspěch týmu, chceme titul, za něj bych korunku pro nejlepšího střelce určitě vyměnil," řekl Ďuriš, který se na půdě Vysočiny prosadil pokaždé zblízka, po krásných přihrávkách Jana Kovaříka, respektive Milana Petržely.

„Možná, že vypadá jednoduše, že dávám góly, ale jednoduché nic není. Jsem moc rád, že mi to tam stále padá, může totiž přijít období, když delší čas branku nedám. Teď si to užívám," podotkl slovenský reprezentant.

Závěr protrpěl na lavičce

Po dvou úderech Plzně po přestávce to vypadalo, že se utkání už nějak dohraje, nakonec z toho však byla šestigólová přestřelka. „Věděli jsme, že nás nečeká jednoduchý zápas, Jihlava nepatří do míst, kde se nyní nachází. Navíc jsme měli v nohách náročný duel v Evropské ligy ve Villarrealu, jsme opravdu moc rádi, že jsme to zvládli," pověděl Ďuriš.

Dramatický závěr, kdy domácí snížili na 2:3, už proseděl na lavičce. Jeho nástupce Aidin Mahmutovič nakonec v nastaveném čase definitivně rozhodl. „Nebylo to nic příjemného, zbytečně jsme inkasovali, ale důležité jsou body, ty máme," sdělil Ďuriš.

V prvním poločase působila Viktoria těžkopádně, nemoha se dostat do tempa. Podílel se na tom čtvrteční zápas ve Španělsku společně s cestováním? „Nechci se na to vymlouvat. Pokud chceme hrát poháry, musíme zvládat zároveň i ligu. Myslím, že ve druhé půli jsme už předvedli dobrý výkon a zaslouženě jsme vyhráli," dodal Ďuriš.

Reklama

Související témata: