Hlavní obsah

Teplický stoper Lüftner má i střeleckou formu

Teplice

Úspěšné fotbalové období prožívá teplický stoper Michael Lüftner. Na podzim odehrál bez sebemenší absence všech dosavadních devět ligových zápasů severočeského týmu, navíc vstřelil tři góly. To je na obránce výtečná bilance.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Tepličtí Michael Lűftner (vlevo) a Štěpán Vachoušek odvracejí útok Brna.

Článek

Trefil se do sítě mistrovské Plzně a v uplynulých třech kolech skóroval dvakrát - v Mladé Boleslavi a v Brně. Na hřišti Zbrojovky Tepličtí dominovali a Lüftner završil skóre na konečných 4:0.

Třebaže má ve středu obrany stěžejní úkol zabraňovat aktivitě soupeřů, zvládá to většinou s přehledem. A ještě se dokáže prosazovat při útočných standardních situacích. „Snažím se hrát důrazně a přitom čistě. První žlutou kartu jsem dostal až v osmém kole proti Ostravě. Snad nebudou karty přibývat," usmál se střední obránce.

Obranná řada Teplic nastupuje v ustáleném složení. Lüftner tvoří stoperskou dvojici s Davidem Jablonským. „Podle mě je pro tým a jeho souhru jen dobře, že se sestava v defenzivě netočí. Samozřejmě, každý musíme cítit konkurenci na svoje místo v kádru, ale vystupujeme jako mužstvo," podotkl stoper.

Synot liga je vyrovnaná, o čemž se Tepličtí přesvědčují ve všech zápasech. „Stačí vyhrát venku a pak to potvrdit doma, a jste o několik příček nahoře. Mrzí nás první utkání s Olomoucí. Kdybychom místo nešťastné remízy vyhráli, byli bychom na tom ještě o dva body lépe," připomněl Lüftner zaváhání z prvního kola.

Teplický střední obránce figuruje i v kádru nově se tvořícího reprezentačního výběru hráčů do 21 let, vedeného koučem Vítězslavem Lavičkou. „Vím, že pan trenér chodí na ligové zápasy, aby měl přehled o naší formě. Byl i na utkání s Ostravou, kde jsme se na hřišti potkali tři obránci z „jedenadvacítky". Za Baník hráli stoper Kaša a levý bek Holzer, kteří jsou v národním týmu mými spoluhráči v defenzivní linii. Start za „jedenadvacítku" je pro mě velkou motivací," ujišťoval stoper, jehož čeká nejbližší reprezentační akce už v polovině října.

Reklama

Související témata: