Hlavní obsah

Kupte si slavné kopačky s certifikátem. Horváth organizuje speciální dražbu pro Čišu

Sbíráte sportovní artefakty? Pak máte další šanci. Výjimečná charitativní aukce odstartuje na začátku listopadu pod taktovkou Spolku 28. Organizaci, jejímž předsedou je Pavel Horváth, založili přátelé Mariána Čišovského s cílem společně pomáhat slovenskému fotbalistovi v boji se zákeřnou chorobou. Speciální dražba kopaček je výsledkem spolupráce a úzkého vztahu Spolku 28 s Viktorií Plzeň.

Foto: Viktoria Plzeň

Bojujeme společně! Zleva Pavel Horváth, Marián Čišovský a David Limberský.

Článek

„Cílem akce je pokusit se prostřednictvím dražby získat finanční prostředky nejen pro Mariána, ale zároveň také na pomoc dalším lidem, kteří bojují s amyotrofickou laterální sklerózou," přibližuje cíle unikátní akce Pavel Horváth. „Dražba by měla být výzvou pro sběratele sportovních artefaktů stejně jako pro ty, kteří chtějí podpořit správnou věc. Pevně věřím, že fanoušci se při ní dobře pobaví a zároveň se nám společně podaří pomoci dobré věci," doplňuje bývalý kapitán a současný asistent trenéra Viktorie.

Na konci října bude zveřejněn odkaz na stránky aukce, ve které budou všem zájemcům k dispozici zarámované a podepsané kopačky fotbalistů Viktorie Plzeň. „Speciální dřevěné boxy budou vyzdobeny grafikou ve viktoriánských barvách, ke každým kopačkám bude vydán certifikát pravosti s podpisem daného fotbalisty, Pavla Horvátha i Mariána Čišovského," říká k chystané akci tiskový mluvčí klubu Pavel Pillár. „Aukce bude probíhat zhruba po dobu tří týdnů, vítězné zaplacené částky budou posílány přímo na účet Spolku 28," dodává.

Spolupráce mezi Viktorií a Spolkem 28 je velmi úzká, obě organizace již spolupracovaly na Horváthově červnové rozlučce. Charitativní duel plzeňské legendy přispěl Mariánovi celkovou částkou přesahující 350 000 korun.

„Jsme velmi rádi, že spolupráce dále probíhá. Akce 'Kopeme pro Čišu' však nebude čistě plzeňskou záležitostí. K iniciativě se spontánně chtějí přidat další kluby a stranou nezůstanou ani národní celky Česka a Slovenska. K dispozici máme již nyní také kopačky Pavla Nedvěda a dalších fotbalových osobností let minulých, fanoušci si budou moci volit z opravdu unikátních párů napříč klubovým spektrem," avizuje Horváth.

Reklama

Související témata: