Hlavní obsah

OBRAZEM: Lafata splnil bobříka odvahy, sparťani fotili kalendář i na střechách

Praha

Nejen na hřišti potřebují kus odvahy a sparťanské srdce. Letenští fotbalisté představili klubový kalendář na rok 2016. Autorem je jeden z předních českých fotografů Ondřej Pýcha, který řadu hráčů při realizaci projektu vyhnal i na střechy. „Splnil jsem si bobříka odvahy. Doma mi ani nevěřili, kam až jsem vylezl,“ oddechl si s úsměvem kapitán David Lafata.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotograf Ondřej Pýcha (vlevo), David Lafata a Kehinde Fatai během představení klubového kalendáře pro rok 2016.

Článek
Fotogalerie

Kalendář po boku sličné hostesky představilo obávané duo útočníků LaFatai, David Lafata a Kehinde Fatai. Na snímcích se však představí i celá řada dalších fotbalistů sparťanského kádru.

„Největší modelkou je asi Láďa Krejčí. Akorát že se neumí fotit, tak musel dvakrát," směje se Lafata.

„Odmalička jsem srdcový sparťan, navíc jsem vyrůstal v Dejvicích. Koncept jsem tedy měl už dlouho v hlavě. Ke každému týmu se vážou místa a lokace, kudy na fotbal chodíme. Řadu z nich jsem v kalendáři zahrnul," líčí Ondřej Pýcha.

Na glycerin nedošlo, ale pozor na tramvaje

Fotograf má s kalendáři se sportovní tematikou velké zkušenosti. Jednou třeba olympioniky pro lepší efekt stříkal z rozprašovače glycerinem. Sparťany až tak nemučil.

„Nechal jsem kluky žít... Fotili jsme hlavně v létě, když byly skoro čtyřicítky. Efekt byl tedy stejný i bez natírání," culí se Pýcha.

Třeba nigerijského útočníka fotil na přechodu před stadiónem. Vždycky se muselo počkat, než projede tramvaj, pak se mohlo v práci pokračovat.

„Třeba Timy Konaté jezdí tramvají každý den, ale já jsem do ní v Praze ještě nesedl. Focení byla zajímavá a vtipná práce. Nějaké zkušenosti mám již ze svých dřívějších angažmá," popisuje Fatai.

Kalendář bude k dostání v klubovém fanshopu za 390 korun.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články