Hlavní obsah

Sparta znovu prohrála, ale Brabec nepanikaří: Góly přijdou už proti Tripolisu

Karel FeltPrávo

Sparta zase nezvládla důležitý ligový zápas na hřišti silného soupeře. Přesto obránce Jakub Brabec nepanikaří. Podle něho chybělo v neděli k úspěchu v Liberci (Slovan zvítězil 1:0) „jen“ proměnění šancí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Brabec.

Článek
Fotogalerie

Sparta na podzim v lize potřetí neuspěla na trávníku silného soupeře. Čím si to vysvětlujete?

Nesrovnával bych výkon v Liberci s těmi v Plzni a na Slavii. Se Slovanem to bylo vyloženě o našich neproměněných šancích, kterých jsme měli hodně. Hra byla úplně jiná, mnohem lepší. Pod Ještědem to bylo o bojovnosti, nikdo z nás ale nic nevypustil. Bohužel jsme jednou nechali na zadní tyči volného Delarge a díky jeho trefě domácí vyhráli 1:0. Pozitivní je, že jsme si vytvořili hodně šancí, víc než domácí, bohužel jsme žádnou tentokrát neproměnili.

Nebylo to poprvé, co Sparta neuhlídala při standardce soupeřova hráče. Kdo u něj měl být?

To si musíme důkladně rozebrat na videu. V tuto chvíli vám to nepovím.

Po delším čase jste se vrátili k rozestavení 3-5-2. Máte z něho dobrý pocit, nebo převažuje zklamání, že gól jste inkasovali kvůli tomu, že jste si špatně rozdělili hráče soupeře?

Neumím říct, jestli inkasovaný gól byl zapříčiněný špatným rozebráním hráčů, nebo něčím jiným. Mám naopak pozitivní pocity z toho, jak jsme zápas v tomto rozestavení zvládli. Hráli jsme vedle sebe tři stopeři - Mario Holek, já a Costa - a myslím si, že jsme to zvládli. Naše hra měla hlavu a patu.

Ale dopředu jste moc kombinačních akcí nezaložili...

To nebylo systémem, ale těžkým terénem. Zápas byl o bojovnosti a nemělo smysl riskovat a něco vymýšlet.

Po porážce v Pardubicích přišla hned další v Liberci, na to nejste zvyklí. Dokážete se z nepříjemné situace do čtvrtka, kdy hostíte v Evropské lize Tripolis, vzpamatovat?

Musíme si rozebrat i tuhle porážku, ale nedělal bych z toho nějaké velké závěry. Život jde dál. Když se odrazíme od pozitivního herního výkonu v Liberci, dokážeme čtvrteční zápas zvládnout. Odvedli jsme bojovný výkon, chtěli jsme vyhrát, odmakali jsme celý zápas, ale nedali jsme branky. Nemyslím si, že by nás tyhle dvě porážky nějak poznamenaly. Na lehkou váhu je ale nebereme. Věřím, že góly přijdou ve čtvrtek na Letné s Tripolisem v Evropské lize.

Ale první příčku v tabulce jste pustili Plzni. To vám nevadí?

Mrzí nás to, chtěli bychom být pořád první a vyhrávat. Teď vede Plzeň, ale do konce ligy zbývá ještě víc než polovina. Pořád je to otevřené a věřím, že nakonec se budeme radovat my.

Reklama

Související témata: