Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Bohemians 1905 1:1Klokani počtvrté v řadě bodovali. Obrali ambiciózní Mladou Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Jirásek 0 : 1
31. Zahustel 1 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Čtvrtý bodový zisk v řadě si připsali fotbalisté Bohemians 1905, když v sobotu večer remizovali 1:1 na hřišti Mladé Boleslavi. Pražané navázali na vítězství nad Ostravou, remízu se Slavií a triumf nad Jihlavou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Roamn Polom (vpravo) z Boleslavi a Patrik Schick z Bohemians 1905.

Článek
Fotogalerie

Boleslavští začali ofenzivně, jenže v blízkosti pokutového území postrádali přesnost, a tak se jen velmi složitě dostávali do šancí. Po Kúdelově centru stačil Zahustelovu ránu zablokovat Krch, po rohu Skaláka brankář Pražanů Zlámal máchnul do prázdna, ale Ščuk trknul míč hlavou nad břevno.

Hosté byli nebezpeční zejména díky výpadům Mosquery po levé straně, nicméně vypracovat střeleckou pozici se Klokanům nedařilo. Až po centru Hubínka z levé strany sice Polom před Schickem míč odkopl, jenže přímo k Jiráskovi, který pálil neomylně - 0:1.

Radost však Pražanům nevydržela dlouho, protože hned z prvního útoku Boleslavští srovnali, když si Zahustel míč parádně narazil se Ščukem, v plné rychlosti se vřítil do velkého vápna a prostřelil Zlámala - 1:1.

Boleslavští dopláceli na menší důraz v osobních soubojích, nedokázali sbírat odražené míče, i proto byli Pražané blízko druhému gólu, když Hubínek zpětnou přihrávkou z pravé strany připravil ideální pozici pro Jiráska, ale ten druhou vyloženou šancí pohrdnul a vysoko přestřelil.

Domácí pak v nastavení mohli strhnout vedení na svoji stranu, jenže Kyselův dlouhý aut prodloužený Čermákem nedokázal Zahustel u vzdálenější tyče nasměrovat mezi tyče.

Pasáž po obrátce patřila Středočechům. Drželi míč, měli výraznou převahu a Pražané se jen výjimečně dostali za půlící čáru. Nicméně domácím chyběla přesnost i moment překvapení, a tak měl jedinou šanci pokořit Zlámala po centru z levé strany v 60. minutě hlavičkující Kúdela, ale míč do sítě nenasměroval.

A pak dvakrát Boleslavští přežili obrovské šance Mosquery, který nejprve hlavičkoval těsně vedle, a pak v 79. minutě po parádním centru Pauscheka nedokázal trefit odkrytou branku Středočechů.

V závěru si domácí vynutili sice tlak, jenže s výjimkou mnoha rohových kopů si vyloženou šanci nepřipravili, a tak se museli spokojit s remízou.

15. kolo první fotbalové ligy:
Mladá Boleslav-Bohemians 1905 1:1 (1:1)
Branky: 31. Zahustel - 27. Jirásek. Rozhodčí: M. Paták - Moláček, Hock. ŽK: Zahustel, Kysela - Pauschek, Bartek. Diváci: 1846.
Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Kúdela, Polom, Bořil - Ščuk, J. Rada - Zahustel (78. Chramosta), Čermák (64. Baroš), Skalák - Magera. Trenér: K. Jarolím.
Bohemians 1905: Zlámal - Pauschek, Krch, Škerle, Šírl - Jindřišek - Acosta, Jirásek (90. Šmíd), Hubínek, Mosquera - Schick (84. Mikuš). Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: