Hlavní obsah

Mladá Boleslav získala z Teplic juniorského reprezentanta Takácse

Po Lukáši Pauschekovi a Tomáši Přikrylovi posílil fotbalisty Mladé Boleslavi také mládežnický reprezentant Ladislav Takács. Vytáhlý defenzivní univerzál přestoupil z Teplic, na podzim přitom hostoval v druholigovém Sokolově. Dnes se již zapojil s novým týmem do přípravy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Takács bude hrát za Mladou Boleslav.

Článek

Devatenáctiletý Takács má na kontě už 25 ligových startů, v dresu Teplic debutoval už v sedmnácti letech. Vybojoval si i nominaci na mistrovství Evropy hráčů do 21 let. V létě se však nevešel do užšího teplického kádru a byl poslán pravidelně hrát do Sokolova.

"Před vánočními svátky za námi přišel se svým agentem, že již nechce v Teplicích pokračovat, což nás překvapilo," řekl sportovní ředitel Teplic Jan Skýpala pro klubový web.

"Rozhodnutí Laca Takácse nás mrzí, ale fungujeme jako klub, který nebude držet hráče, kteří nechtějí oblékat teplický dres. Jednání s Mladou Boleslaví probíhala delší dobu a k dohodě došlo až po Novém roce, kdy se Mladá Boleslav rozhodla splnit finanční požadavky," dodal Skýpala.

Do přípravy se zapojil i finský obránce

Vedle Takácse a další dvojice nováčků Tomáše Přikryla a Lukáše Pauscheka se do přípravy Mladé Boleslavi zapojil také finský obránce Dani Hatakka, který by měl pomoci zacelit v defenzivě mezeru po Janu Bořilovi, který zamířil do Slavie.

Jednadvacetiletý Hatakka přichází na dvoutýdenní testy z finského celku KuPS Kuopio, předtím hrál za Honku Espoo. Na kontě má přes 50 startů za mládežnické reprezentační výběry.

Do přípravy naskočil i reprezentant Jiří Skalák, u něhož se spekuluje o přestupu do zahraničí. Na úvodním tréninku naopak chyběli Francouzi Travys Albina a Kevin Edwing Malpon, kteří se zapojí o den později. V rehabilitaci po dlouhodobých zraněních pokračují Lukáš Hůlka a Tomáš Fabián.

Trenér Jarolím potvrdil svou náročnost a při prvním setkání hráče vůbec nešetřil. Na umělé trávě naordinoval skupinový trénink ve svižném tempu, které měla i závěrečná hra na dvě branky.

Ve středu hráči podstoupí testy kondiční připravenosti na pražské FTVS. První herní příprava je čeká v pátek od 10 hodin, kdy se v rámci zimní Tipsport ligy střetnou s druholigovými Pardubicemi. Poslední týden v lednu odjede Mladá Boleslav na soustředění do Rakouska, kde se utká i s nejlepším místním celkem Salcburkem.

Kádr Mladé Boleslavi pro zimní přípravu: Jan Šeda, Jakub Diviš, Róbert Veselovský, Aleš Čermák, Roman Polom, Jiří Fleišman, Ondřej Kúdela, Lukáš Vraštil, Jan Kysela, Antonín Křapka, Jiří Skalák, Rudolf Skácel, Jasmin Ščuk, Jakub Rada, Gaston Xavier Mendy, Lukáš Magera, Jan Chramosta, Milan Baroš, Stanislav Klobása, Lukáš Pauschek, Tomáš Přikryl, Ladislav Takács, Dani Hatakka, Travys Albina, Kevin Edwing Malpon.

Reklama

Související témata: