Hlavní obsah

Liberec začal zimní přípravu i s Šuralem, Švejdíkem a Shalou. Na testy přišel Nezmarův spoluhráč

Liberec

Fotbalisté Liberce zahájili kondičními testy v Praze přípravu na jarní sezónu. Kádr čtvrtého týmu prvoligové tabulky dosud nepotkaly žádné větší změny, s mužstvem zatím je i reprezentant Josef Šural, o něhož usilují Sparta a Slavia.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Liberce zahájili zimní přípravu i s Josefem Šuralem.

Článek

Do tréninku nastoupí také stoper Ondřej Švejdík a albánský záložník Herolind Shala, jimž po podzimu vypršelo hostování ze Sparty. Spolu s nimi dostal od letenského klubu svolení zahájit přípravu se Slovanem i talentovaný Ondřej Karafiát. O případném působení všech tří hráčů pod Ještědem se bude jednat.

Rozhodnuto už je naopak o tom, že brankář Tomáš Koubek bude v Liberci i na jaře hostovat ze Sparty. Na zkoušku přichází spoluhráč sportovního ředitele Slovanu Jana Nezmara z německého Neugersdorfu devatenáctiletý Filip Kusič. Němec se srbským pasem sbíral starty v mládežnických výběrech Srbska.

"Ve svém mladém věku je neskutečně adaptovaný na fyzicky náročný fotbal dospělých. Může nastoupit jako pravý bek, stoper nebo defenzivní záložník. Když to řeknu hodně pragmaticky, on je tím produktem, který bychom chtěli od naší mládežnické akademie. Fyzicky skvěle připravený sportovec, který má schopnosti na to poprat se o první ligu," uvedl na klubových internetových stránkách Nezmar.

Kerbr se vrátil do Slovácka

Liberecký kádr naopak opustil Milan Kerbr, který zamířil z hostování zpět do Slovácka. Na hostování v jiných klubech zůstávají Tomáš Egert a Martin Sus, z Příbrami se vrátil Vojtěch Hadaščok, jenž se ale bude spolu s Jiřím Pimparou hlásit do přípravy juniorky. Kamerunský záložník Djika Douglas odjel na zkoušku do druholigového Třince, korejský obránce Won Čche-pong ve čtvrtek odletí na testy na Maltu.

Do plného tréninku se po zranění vracejí brankář Ondřej Kolář a slovenský záložník Michal Obročník. Naopak mezi marody zůstávají Srb Miloš Karišik, Zdeněk Folprecht, Ghaňan Isaac Sackey, Daniel Soungole z Pobřeží slonoviny a Nizozemec Kevin Luckassen.

Reklama

Související témata: