Hlavní obsah

Bohemians 1905 začali zimní přípravu bez obránce Šírla

Praha

Fotbalisté Bohemians 1905 zahájili zimní přípravu bez zkušeného obránce Radka Šírla, který po vypršení smlouvy ukončil hráčskou kariéru a u Klokanů pravděpodobně zůstane v jiné roli. Pražský klub testuje Václava Proška ze Slavie a Fina se slovenskými kořeny Tomáše Hrádeckého.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Bohemians 1905 Radek Šírl během zápasu na Spartě.

Článek

Šírl v Bohemians začínal s velkým fotbalem a během kariéry se do Vršovic několikrát vrátil. Poslední angažmá čtyřiatřicetiletého beka trvalo od léta 2013 do konce loňského roku. "Nezbývá než poděkovat Radkovi za vše, co pro Bohemku na hřišti odvedl," uvedl na webu Bohemians sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

S bývalým bekem Petrohradu, Sparty či Mladé Boleslavi je dohodnutý na další spolupráci. "Společně tak budeme nyní hledat nejvhodnější formu, jak by mohl Radek Šírl v Ďolíčku působit i nadále. Těší nás, že Radek má zájem předávat své obrovské zkušenosti a um novým generacím Klokanů," přidal Držmíšek.

Třiadvacetiletý defenzivní záložník Hrádecký dosud působil ve finském klubu Rovaniemen Palloseura, kde odehrál přes 60 zápasů. Jeho starší bratr Lukáš chytá za bundesligový Frankfurt a finskou reprezentaci.

Dvaadvacetiletý slávistický odchovanec Prošek v lize debutoval v roce 2011, ale jeho kariéru poté zbrzdila operace srdce. Celkem v nejvyšší soutěži odehrál 24 utkání. Během podzimního hostování v druholigovém Sokolově obvyklý záložník nastupoval na pravé straně obrany.

V Bohemians by Prošek na této pozici mohl nahradit Slováka Lukáše Pauscheka, který se vrátil z hostování do Sparty a obratem přestoupil do Mladé Boleslavi. Na konci loňského roku u třináctého celku tabulky skončil také slovenský stoper Martin Cseh.

Svěřence Romana Pivarníka čeká první přípravný zápas v sobotu na Vyšehradě proti druholigovému Táborsku v rámci zimní Tipsport ligy. Bohemians během soustředění v Turecku na konci ledna narazí i na Rapid Vídeň.

Reklama