Hlavní obsah

Pelta nemíní prodělávat, proto nebude prodávat jablonecké hráče pod cenou

Jablonec

Do nákupu nových akvizic investoval desítky a desítky miliónů, hráčům vytvořil v Jablonci nadstandardní podmínky, jenže projekt Galacticos na podzim shořel jako kus papíru. První muž českého fotbalu a majitel Jablonec v jedné osobě Miroslav Pelta tudíž přehodnotil svou filosofii a rozhodl, že se s klubem vrátí do regionálních poměrů. A samozřejmě avizoval, že draze nakoupené posily je ochoten prodat. „Pod cenou ale neprodám nikoho,“ zdůvodňoval dnes, proč zatím ze severu Čech neodešel ani jeden hráč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zmar charaktarizoval jablonecký podzim. Proto se majitel klubu rozhodl některé hráče prodat. Zájem by byl i o Martina Pospíšila.

Článek

Nejprve se musel pakovat trenér Jaroslav Šilhavý s celým realizačním týmem, po něm měli postupně následovat hráči, které Pelta draze nakoupil. Pospíšil, Greguš, Tecl, Wágner, možná i někteří další, o něž by byl zájem.

Jenže půlka ledna se už pomalu naplnila a všichni zůstávají v Jablonci dál. „Na mém rozhodnutí se ale nic nemění, dál jsem ochoten jednat o přestupu některých hráčů, kteří mají v Jablonci nadstandardní podmínky. Do zahraničí, nebo do našich předních klubů," opakuje i teď Pelta.

„Byl jsem lídrem na přestupovém trhu, nakupoval hráče za dvanáct či čtrnáct miliónů, a i když jablonecký podzim nebyl optimální, nemíním teď akceptovat nabídky na deset milionů, za něž je teď chtějí druzí kupovat," vysvětluje, že prodělat nemí

Horník za roztržku nemůže

Vše došlo tak daleko, že nová generalita ve vedení pražské Slavie zajímající se o Pospíšila a Greguše nařkla Jablonec z toho, že nemá ujasněno, které hráče chce prodat a které si míní ponechat, což si pochopitelně nový sportovní šéf klubu Ivan Horník nenechal líbit a reagoval po svém.

„Nikoli Horník, ale já způsobil nedorozumění, které vzniklo. Byl jsem na dovolené v Karibiku, odkud jsem navíc při plavbě lodí telefonicky probíral s panem Tvrdíkem zájem Slavie o některé hráče a nabídky, které vyslovil. Nečekal jsem, že bude o našem rozhovoru mluvit veřejně, takže tento šum jde za mnou," zastal se Pelta svého nového jabloneckého sportovního šéfa.

Teď je proto při jednání o dalších přestupech obezřetnější. „O přestupu jednoho našeho hráče jednám se zahraničním klubem, ale zatím to neví ani on, ani Horník, ani nikdo další. Je to zatím padesát na padesát a proto nechci vnášet do mužstva a klubu nějakou nejistotu," bránil se vyslovit jméno fotbalisty, kterého by chtěl v lednu prodat do ciziny.

Na  návratu do regionálních poměrů však Pelta trvá.  "Ano, budeme zase regionálním klubem, ale regionálním klubem s ambicemi."

Reklama

Související témata: