Hlavní obsah

Plzeň - Legia Varšava 2:2Nejdřív Plzeň trefovala břevna, pak dvakrát vedla, nakonec o výhru přišla

Valletta

V úvodní přípravě na Maltě nad Legií Varšava dvakrát vedli, vítězství proti účastníku Evropské ligy ale nakonec neslavili. Nedělní utkání skončilo 2:2. Branky Viktorie obstarali Jan Kopic a Jan Kovařík. Na poslední čtvrthodinu zasáhla do zápasu nová posila polského týmu Adam Hloušek. Český fotbalový obránce, jenž přišel z bundesligového Stuttgartu, podepsal v neděli kontrakt na tři a půl roku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Jan Kopic (ilustrační foto).

Článek

Na stadiónu prvoligového maltského Hibernians, na němž viktoriáni trénují, zahrozil jako první polský tým. V 5. minutě po rohovém kopu nebezpečně pálil Slovák Duda. O tři minuty později vystihl soupeřovu chybnou rozehrávku Tomáš Hořava, solidní brejk ovšem Západočeši do šance nedovedli. Vzápětí střílel Patrik Hrošovský těsně nad branku.

V závěrečné čtvrthodině prvního poločasu mohli viktoriáni hned čtyřikrát udeřit. Nejprve Michal Ďuriš minul z malého vápna rybičkou, poté hlavičku Romana Hubníka vykopl obránce Legie z brankové čáry, následná Hubníkova střela zase skončila na břevně. Stejně si vedl o minutu později Jan Kovařík. Plzeňský záložník pak v 45. minutě volej z dobré pozice nasměroval vedle.

Legia v závěru srovnala

Poláci, kteří měli v hledišti hlasitou podporu zhruba dvacítky fanoušků, měli v úvodním dějství jednu vážnější příležitost. Jeden z útočníků Legie však z osmi metrů netrefil branku. Druhá šance přišla krátce po přestávce, Dudu však vychytal Matúš Kozáčik.

V 58. minutě vystřihl český mistr parádní kombinaci na levé straně, David Limberský přihrál na malé vápno Ďurišovi, jehož střelu sice gólman vyrazil, dobíhající Jan Kopic však zblízka protlačil míč do branky. Za 20 minut Poláci vyrovnali, vedení však Plzni vrátil technickou střelou z hranice vápna Kovařík. V poslední minutě ale Legia po rohu podruhé srovnala.

Další zápas v rámci herního kempu na ostrově ve Středozemním moři odehraje Plzeň ve středu proti norskému Stabaeku.

Přípravné fotbalové utkání na Maltě:
Viktoria Plzeň - Legia Varšava 2:2 (0:0)
Branky: 55. Kopic, 85. Kovařík - 81. Boryšjuk, 90. Prijovič.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral (46. Matějů), Hubník, Hejda (46. Baránek), Limberský - Hrošovský (75. Vaněk), Hořava - Kopic (63. Petržela), Ďuriš (63. Kolář), Kovařík (85. Končal) - Holenda (75. Krmenčík).
Další výsledky přípravných zápasů českých týmů zde

Reklama

Související témata: