Hlavní obsah

Skalák se dočkal Anglie. Ani jsem netušil, kolik prohlídek existuje, říkal

Praha

Fotbalový reprezentant Jiří Skalák přestoupil z Mladé Boleslavi do Brightonu. S aktuálně čtvrtým týmem druhé anglické ligy podepsal smlouvu na tři a půl roku. Transfer potvrdil jeho agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest. Kolik hráč stál? Spekuluje se o zhruba dvou miliónech eur (cca. 54 miliónů korun).

Foto: Jindřich Šťastný

Jiří Skalák mezi hlavním trenérem Brightonu Chrisem Hughtonem (vlevo) a Viktorem Kolářem ze společnosti Sport Invest International.

Článek

"Je to pro Jirku velká šance a výzva prosadit se v anglickém fotbale. Brighton je špičkově vedený klub, který má našlápnuto mezi anglickou elitu, a to nejen kvůli aktuálnímu pořadí v soutěži. Zázemí klubu a jeho kroky ho předurčují k tomu, aby se jednalo o úspěšný tým příštích let," sdělil Kolář, proč se jeho klient rozhodl pro Brighton.

Vytoužené angažmá v Anglii se Skalákovi reálně přiblížilo v poslední den přestupů na Ostrovech. Odjel na zdravotní testy do Brightonu. Angličané se mu ozvali již začátkem ledna, na odpověď Mladé Boleslavi však dlouho nereagovali. Do hry se vložily také Brémy či Hamburk, přesto už se zdálo, že Skalák stráví i jaro v Mladé Boleslavi. Dnes už ale vše jasně směřovalo k přestupu.

"Počátkem ledna jsem si říkal, že asi brzy přestoupím. Ale pak se trochu vše natahovalo, a tak jsem už přemýšlel o tom, jak budu hrát v Mladé Boleslavi. Ovšem věděl jsem, že kluby nepřestaly jednat a nakonec to má šťastný konec," komentoval vývoj Skalák.

Na první pohled bylo podle něj patrné, že v klubu ho čekají nadstandardní podmínky. "Ale ty další věci mě docela překvapily – ani jsem netušil, že vůbec existuje tolik zdravotních prohlídek, co jsem dnes absolvoval. Ale všichni lidé moc příjemní, pozitivní dojem na mě udělal trenér i lidé z vedení," poznamenal.

Ráno vyráží s týmem na první trénink. "V pátek už hrajeme zápas. A pokud vše dobře dopadne, bude o víkendu volno a já vyrazím na otočku do Čech, abych zařídil nějaké věci," nastínil.

Že jde "jen" o druhou ligu ho nijak netíží. „Myslím, že je jedna z nejlepších na světě. U reprezentačních parťáků Dana Pudila a Tomáše Kalase jsem zjišťoval nějaké detaily, oba mi přestup doporučili," netajil Skalák ještě před tím, než bylo vše uzavřeno.

Zájem o něj projevil také QPR, ale Brighton byl první volba.

Mnoho takových přestupů z Česka se nedělá, tvrdí agent

Přestupní částka nebyla zveřejněna, spekuluje se o zhruba dvou miliónech eur. "Jsem rád, že se nám podařilo pro Mladou Boleslav vyjednat zajímavou transferovou částku, mnoho takových přestupů z ČR se nedělá. Jsem rád, že pan Dufek (prezident Mladé Boleslavi) dodržel slovo a klub Jirkovi transfer umožnil," dodal Kolář.

Třiadvacetiletý Skalák patřil na podzim v dresu Mladé Boleslavi k nejlepším hráčům české ligy, vstřelil šest branek. O jeho možném přestupu se mluvilo delší dobu.

Je odchovancem Sparty, odkud hostoval v Ružomberku, na Slovácku a v Brně. Do Mladé Boleslavi přišel před minulou sezónou a postupně se vypracoval v klíčového hráče týmu. Výborné výkony mu na podzim vynesly premiérovou pozvánku do národního mužstva, za které si připsal pět startů a pomohl k postupu na mistrovství Evropy.

Pokud Jiří Skalák stál opravdu dva milióny eur, je to za českého reprezentanta přiměřeně, málo, nebo až moc?
Přiměřeně
55,1 %
Málo
30,2 %
Až moc
14,7 %
Celkem hlasovalo 9810 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články