Hlavní obsah

Slavia - Dynamo Kyjev 2:1Sešívaní mají skalp osmifinalisty Ligy mistrů, trnou však, co bude se zraněným Škodou

Praha
Aktualizováno

Skalp osmifinalisty Ligy mistrů má zvuk. Fotbalisté pražské Slavie ve Španělsku porazili Dynamo Kyjev 2:1, již po půlhodině však přišli o zraněného reprezentanta Milana Škodu. Liberec až v generálce na ligu okusil první porážku. V závěru ztratil vyhraný zápas a v posledním utkání na soustředění v Turecku prohrál s makedonským Vardarem Skopje 1:2. Klokani tam porazili rumunský Gaz Metan Medias 1:0 a kazašský Irtyš Pavlodar 3:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický útočník Milan Škoda generálku na ligu nedohrál...

Článek

Na závěr přípravy získali nejcennější skalp. Dynamo Kyjev se chystá na osmifinále Ligy mistrů proti Manchesteru City a slávisté ho porazili 2:1. O branky vítězů se po přestávce postarali Zmrhal a Mešanovič, za soupeře v závěru snížil Veloso.

Ukrajinský tým předvedl v Marbelle hned několik likvidačních zákroků. Jeden z nich spáchal stoper Dragovič, který sestřelil Milana Škodu. A kanonýr Slavie musel být hned střídán.

„Milan má zranění v oblasti nad kotníkem. Snad by se nemělo jednat o nic vážného, ale konkrétní diagnózu určí až vyšetření v Praze," sdělil Michal Býček z tiskového oddělení Slavie přímo ze Španělska pro Sport.cz.

„Byl bych nerad, kdyby Milan chyběl v prvním zápase, ale uvidíme zítra. Byl to zákrok na červenou kartu a nejsme rádi, že se zranil. Já ale pevně věřím, že bude v pořádku," uvedl trenér Dušan Uhrin mladší na webu Slavie.

Slovan ztratil vyhraný duel

Liberec na soustředění v Turecku nastoupil k poslednímu utkání. V generálce na ligu se svěřenci kouče Trpišovského střetli s makedonským Vardarem Skopje. Slovan zásluhou branky Marka Bakoše po prvním poločase vedl, v závěrečné desetiminutovce však Vardar dokázal dvakrát udeřit a nepříznivý vývoj otočil.

Bohemka si v poslední den soustředění v Turecku přidala o jeden zápas navíc - s druholigovým rumunským celkem Gaz Metan Medias. Sehrála ho v jedenácti lidech bez možnosti střídání, měla jasně navrch, jediný gól utkání však až v 87. minutě vstřelil Havel.

Klokani pak ovládli také dopředu plánovaný zápas s kazašským Irtyšem Pavlodar. Díky hattricku útočníka Mikuše vyhráli hladce 3:0.

Přípravná fotbalová utkání:
V Turecku: Slovan Liberec - Vardar Skopje 1:2 (1:0)
Branky: 16. Bakoš - 83. Spirovski, 89. Grozdanoski.
Liberec: Koubek (46. Hladký) - Ljulka (69. Coufal), Hovorka (69. Švejdík), Pokorný, Bartošák (81. Bláha) - Karafiát (60. Folprecht), Sýkora (60. Machuča) - Bartl (69. Luckassen), Bakoš (60. Shala), Vůch (46. Jefremov) - Rabušic (69. Pulkrab). Trenér: Trpišovský.
V Turecku: Bohemians Praha 1905 - Gaz Metan Medias 1:0 (0:0)
Branka: 87. Havel.
Bohemians: Fryšták - Hašek, Šmíd, Škerle, Havel - Čížek, Hradecký, Hubínek, Akulinin, Bartek - Schick. Trenér: Pivarník.
V Turecku: Bohemians 1905 - Irtyš Pavlodar 3:0 (1:0)
Branky: 13., 71. z pen. a 88. Mikuš.
Bohemians: Zlámal - Čögley, Krch, Gajič, Švec - Jindřišek - Prošek, Lulič, Jirásek, Mosquera - Mikuš. Trenér: Pivarník.
V Turecku: Sigma Olomouc - FC Liefering 3:0 (3:0)
Branky: 4. a 8. Mahmutovič, 34. Vepřek.
Olomouc: M. Buchta - Hála (64. Radakovič), Štěrba, Rode, Vepřek (46. Falta) - Navrátil (64. Moulis), Houska, Šindelář, Ordoš (70. Plšek), Petr - Mahmutovič (70. Malec). Trenér: Jílek.
V Turecku: 1. FK Příbram - AS Trenčín 0:0
Sestava Příbrami: Hruška (46. Švenger) - Mudra, Tregler, Zápotočný, Divíšek (85. Kilián) - Rezek, Hnaníček, Pilík (80. Brandner), Suchan (63. Šabala), Štípek (63. Moravec) - Bednář. Trenér: Tobiáš.
Ve Španělsku: Slavia Praha - Dynamo Kyjev 2:1 (0:0)
Branky: 53. Zmrhal, 58. Mešanovič - 85. Veloso.
Slavia: Berkovec - Bořil, Bílek (69. Latka), Deli (78. Frydrych), T. Jablonský (87. Holík) - Souček - M. Vukadinovič (81. Mikula), Hušbauer (83. Piták), Zmrhal (87. Černý) - Železník (69. Barák), Milan Škoda (34. Mešanovič). Trenér: Uhrin ml.
V Turecku: 1. FC Slovácko - FC Botosani (Rum.) 2:1 (0:1)
Branky Slovácka: 65. Sadílek, 85. Havlík.
Slovácko: Heča - Chvála, Hofmann, Košút (46. Břečka), Chýla (46. Reinberk) - Biolek (46. Došek), T. Rada, Havlík, Daníček (57. Sadílek), Kerbr (65. Civič) - Diviš (85. Koné). Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: