Hlavní obsah

Škoda nemá po likvidačním faulu zásadní zranění. Start proti Brnu není vyloučen

Praha

Kanonýr fotbalistů Slavie Milan Škoda nemá po drsném faulu, jehož byl obětí při pátečním přípravném utkání s Dynamem Kyjev, žádné vážné zranění. Autor deseti podzimních ligových gólů musel být při generálce na ligový start s osmifinalistou Ligy mistrů střídán po čtyřiatřiceti minutách, když jej drsně zasáhl do kotníku stojné nohy rakouský reprezentant Dragovic.

Foto: slavia.cz

Útočník Slavie Milan Škoda během tréninku v Nymburce.

Článek

„Byl to likvidační zákrok na červenou kartu," zlobil se Dušan Uhrin mladší, trenér Slavie, bezprostředně po utkání. Škoda s vyšetřením čekal na návrat domů. V neděli pak podstoupil všechny nezbytné procedury v Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích.

„Milan se cítí lépe. Vyšetření vyloučilo zásadní zranění. Nyní absolvuje tři dny rehabilitace a v průběhu týdne jej čeká další kontrola. Podle jejího výsledku se rozhodne o možnosti zapojení do plného tréninku," uvedl klubový lékař Petr Krejčí mladší pro server slavia.cz.

„Dopadlo to asi nejlépe, jak mohlo. Naštěstí se nejedná o nic vážného a jsem rád, že nepřijdu o úvodní jarní kola. Zápas s Brnem spíše nestihnu. Ale všichni uděláme maximum, abych nastoupit mohl," vzkázal fanouškům třicetiletý útočník.

Škoda, jenž se na podzim prosadil i v reprezentaci a vydatně přispěl k postupu na červnové mistrovství Evropy, by měl být v jarní části nejvyšší fotbalové soutěže pilířem ofenzivy Slavie v honbě za pohárovými příčkami. Během duelů zimní přípravy vstřelil pět branek, přičemž v úvodu ledna ještě bojoval s následky zranění.

První jarní ligový duel čeká Slavii v sobotu doma s Brnem.

Reklama

Související témata: