Hlavní obsah

Sparta - Žilina 4:2Šural se v generálce uvedl na Letné dvěma góly a asistencí

Aktualizováno

Domácí generálkou na jarní ligu uzavřeli zimní část sezóny. Fotbalisté pražské Sparty na Letné porazili čtvrtý tým slovenské ligy MŠK Žilina 4:2. Dvěma góly a asistencí se uvedl Josef Šural, největší zimní posila z Liberce. Kouč Ščasný ani tentokrát nenasadil rekonvalescenta Lafatu. Jaro Letenští rozehrají příští sobotu duelem ve Zlíně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Josef Šural dává hlavou Žilině svůj první gól na Letné.

Článek
Fotogalerie

Sparta v přípravě ze sedmi zápasů teprve druhý vyhrála. Trenér však dal přednost před výsledky konfrontacím s kvalitními zahraničními soupeři. Jeho tým čeká nejen start jarní části domácí soutěže, ale také zápasy Evropské ligy s Krasnodarem.

„Vyhrávat jsme chtěli a bylo by špatně, kdybychom byli spokojeni s něčím jiným. Na druhou stranu jsme sehráli zápasy, v nichž jsme střídali bez ohledu na výsledek. Chtěli jsme vyzkoušet různé hráče a varianty sestav, nebo někoho nechat odpočinout. Spíše to beru tak, že nám tyto zápasy odhalily víc věcí než utkání v létě," poukázal Zdeněk Ščasný po návratu ze závěrečného soustředění ve Španělsku.

„Necítil jsem se moc dobře. Po návratu ze soustředění a cestování jsme byli dost těžcí, postupně jsme se ale rozjížděli," líčil muž zápasu Josef Šural. Na první gól přihrál Krejčímu, další dva dal sám. „Výhra nám pomůže, už jsme ji potřebovali. Jarní premiéru ve Zlíně nám to ale nevyhraje," dodal Šural.

Přípravné fotbalové utkání:
Sparta Praha - MŠK Žilina 4:2 (2:1)
Branky: 45. a 63. Šural, 36. L. Krejčí, 67. Dočkal - 38. Paur, 87. Haskič.
Sparta: Bičík - Zahustel, J. Brabec (66. Mazuch), Holek, Costa - Mareček (46. Vácha) - Šural (73. Konaté), Frýdek (69. Jiráček), Dočkal, Krejčí (46. Matějovský) - Fatai (46. Juliš). Trenér Ščasný.

Reklama

Související témata: