Hlavní obsah

Bude to nejtěžší prvoligové jaro v historii, očekávají v Jihlavě

Jihlava

Nejtěžší prvoligové jaro v historii čeká podle ředitele klubu z Vysočiny Zdeňka Tulise na jihlavské fotbalisty. „Velmi dobře si uvědomujeme, v jaké situaci se po podzimu nacházíme. Jsme v tabulce třetí od konce a jsme tudíž bezprostředně ohroženi sestupem. Mužstvo ale absolvovalo kvalitní zimní přípravu, a tak jsme přesvědčeni, že se nám povede nejvyšší soutěž udržet,“ říká Tulis, podle něhož se jihlavský klub nachází v solidní ekonomické kondici. „Zhruba sedmdesátimiliónový rozpočet máme naplněný,“ těší ho.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jihlavský trenér Michal Hipp.

Článek

Tým převzal na začátku roku slovenský kouč Michal Hipp, jenž podepsal smlouvu na rok a půl. „Příprava byla hodně hektická, představoval bych si ji o něco delší. I tak jsem stihl hráče dobře poznat. Absolvovali jsme vydařené soustředění v Turecku a uspokojila mě i vítězná generálka s Pardubicemi (2:1). Už se těšíme na sobotní ligovou premiéru v Jablonci," tvrdí trenér.

Z náročného úvodu jarní části první ligy si Hipp těžkou hlavu nedělá. „Po Jablonci přivítáme doma Slavii, což jsou dva týmy, které momentálně patří k absolutní české špičce. Beru to ale tak, jak to je, stejně bychom se s nimi museli utkat v jiné fázi jara," má jasno.

Těší ho příchod Kučery

Uvítal, že se do Jihlavy vrátil z Plzně na půlroční hostování záložník Kučera. „V přípravných zápasech potvrdil, že by měl patřit k našim klíčovým hráčům," má radost Hipp. „Je navíc s naším klubem odmala spjatý, přišel tudíž do známého prostředí. A nebude mu určitě lhostejné, zda se v lize udržíme, či nikoli," myslí si Tulis.

Kromě Kučery získali Jihlavští v zimním přestupním období i makedonského beka Urdinova a záložníky Hronka z Vlašimi, Novotného z Ústí nad Labem a Bazala ze Slavie, odkud přišel také útočník Voltr. Ten by měl nahradit na hrotu střelce Mešanoviče, který naopak zamířil do Edenu. „Snad se to Voltrovi podaří. Je dostatečně rychlý a umí vypomoct i v defenzívě," vypozoroval Hipp, jenž už nemůže počítat ani se středopolařem Jánošem, jehož si Sparta stáhla z hostování.

Do kádru jihlavského celku by naopak mohl ještě přibýt další slávista Mikula. „Postrádáme totiž klasického pravého obránce," vysvětlil Milan Bokša, který dokončil podzim v roli kouče na jihlavské lavičce, avšak v zimní pauze se vrátil zpět do funkce sportovního manažera.

Reklama

Související témata: