Hlavní obsah

Úspěšný debutant Mešanovič: Kvůli gólům jsem přece do Slavie přišel!

Praha

Vstřelil gól, těšil se z výhry. Lepší vstup do nového angažmá si fotbalový útočník Muris Mešanovič nemohl přát. V sobotní premiéře v dresu Slavie se trefou z 15. minuty podepsal výrazně pod vítězství červenobílých 2:0 nad Brnem v úvodním jarním kole Synot ligy. „Strašně moc jsem si přál gól, což se mi splnilo, je to super," soukal ze sebe bosenský kanonýr po duelu v Edenu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Útočník Slavie Muris Mešanovič (vlevo) a záložník Zbrojovky Alois Hyčka.

Článek

Po čtvrthodině pohotově ve skluzu dorazil do brněnské sítě odražený míč a radostně si zapumpoval. „Už jsem míč jenom doklepl do brány. Kvůli gólům jsem přece do Slavie přišel! Jsem šťastný, že se mi povedlo skórovat hned v prvním zápase. Brzká branka mi moc pomohla, po ní jsem se uvolnil," vyprávěl Mešanovič. „Hlavní však je, že jsme vyhráli, začátek je vždycky strašně důležitý," dodal 25letý kanonýr.

Nemuselo ovšem zůstat pouze u jednoho gólu, ve druhém poločase ale Mešanovič spálil obrovskou šanci. „Netrefil jsem míč dobře, střela neměl důraz," litoval bývalý klíčový hráč Jihlavy.

Pokud by byl zdravý Milan Škoda, začal by Mešanovič duel s Brnem nejspíš na lavičce. O to víc jej branka těší. „Každému útočníkovi gól na úvod soutěže pomůže. Uvidím, co mě bude stát do týmové kasy. Pokladník za mnou ještě zatím nebyl, ale on se jistě brzy přihlásí," culil se Mešanovič, který se s chutí zapojil do pověstné pozápasové děkovačky s fanoušky Slavie.

„Když jsem byl v Edenu jako soupeř, pokřik se mi líbil. Ale jako hráči Slavie zní mnohem líp. Slova už trochu znám," smál se Mešanovič, jenž si vysloužil chválu trenéra Dušana Uhrina. „Mešanovič hrál velice dobře. Podržel balon, byl dominantní, obrana soupeře s ním měla velké problémy," pověděl kouč.

V nadcházejícím kole zavítá Mešanovič se Slavií do „své" Jihlavy, kde působil pět let. Naváže na Vysočině na vydařenou premiéru?

Reklama