Hlavní obsah

Mašek v nastavení poslal Teplice do Poháru UEFA

TEPLICE

Až gólem Maška ve druhé minutě nastavení nečekaného dramatu udolali fotbalisté Teplic v odvetě druhého předkola Poháru UEFA houževnatého běloruského protivníka. Teplice porazili MTZ RIPO Minsk 2:1, první zápas v Bělorusku skončil nerozhodně 1:1. Severočeši tak postoupili do hlavní soutěže s mohou se těšit na páteční los prvního kola.

Článek

Teplický trenér Vlastislav Mareček si po zápase oddechl: "Postup byl brán jako povinnost, což hráče psychicky svazovalo. Vítězství se rodilo těžce, ale cením si toho, že mužstvo navzdory křeči a hernímu trápení bojovalo až do závěru a prokázalo velkou soudržnost. Nakonec se k nám přiklonilo i štěstí. Soupeř předvedl svou sílu i perspektivu."

Hned v úvodu hlavičkoval Krmaš nad branku, poté na opačné straně V. Hleb mířil těsně vedle tyče a ve 13. min. trefil Sabou z dálky břevno. O chvíli později Verbířovu nebezpečnou střelu zneškodnil gólman Sulima. Neujaly se ani dva Maškovy pokusy. Naopak hosté vycítili šanci a v poslední čtvrthodince první půle pozlobili domácí defenzivu několika brejky.

Bezbrankový stav vydržel až do 56. minuty. Doležal nasměroval dlouhý centr na Rilkeho, který bez přípravy pálil přesně k tyči - 1:0. Domácím zatrnulo při trestném kopu Mchitarjana do břevna. Vzápětí po průniku Rilkeho Michňuk zahrál v pokutovém území rukou, ale nařízenou penaltu Verbíř neproměnil, když Sulima jeho střelu bravurně vyrazil.

Střelec by si přál soupeře z Anglie

Poté ochozy strnuly při akci Mchitarjana, který nádherně prošel středem hřiště a trefil se do "šibenice" Poštulkovy branky - 1:1. Ve chvíli, kdy se zdálo, že zápas dospěje k prodloužení, rozjásal tribuny vítěznou brankou Mašek, jemuž se v předešlém průběhu paradoxně příliš nedařilo.

"Rozhodl jsem se, že si míč zpracuji a vystřelím. Byl v tom i kus štěstí. Škoda, že jsme nechali dojít utkání do tak vypjaté koncovky, ale hlavní je postup. Jsem zvědavý na los. Docela bych si přál atraktivního soupeře z Anglie," poznamenal Jiří Mašek, který v soutěžním utkání skóroval po dlouhé době.

"Výsledek je pro nás krutý, protože jsme měli na dosah aspoň prodloužení. Hráčům ale nemám co vytknout," konstatoval trenér Minsku Juri Puntus.

FK Teplice - MTZ RIPO Minsk 2:1 (0:0)
Branky: 56. Rilke, 90. (+2) Mašek - 70. Mchitarjan. Rozhodčí: Johanneson - Andrén, Nilsson (všichni Švéd.). ŽK: Verbíř, Ryška, Mašek - Bylina, Mchitarjan. Diváci: 4850.
Teplice: Poštulka - Ryška, Rada, Hunal, Krmaš - Doležal, Sabou, Benát, Verbíř - Mašek, Rilke (67. Fenin). Trenér: Mareček.
Minsk: Sulima - Michňuk, Popel, Staščeňuk, Bylina - Afanasjev, Mchitarjan, Taraščik, Žilavec (46. Malcev) - Koncevoj, Hleb (80. Jeramčuk). Trenér: Puntus.
První zápas 1:1, postupují Teplice.

Reklama

Související témata: