Hlavní obsah

Slavia po chybách v obraně prohrála s Monakem

Tomáš FlieglSport.cz

Opět laciné chyby v obraně stály body pražskou Slavii. Sešívaní si mohli zajistit postup do jarních bojů Poháru UEFA, po prohře 0:2 s Monakem ale budou muset o postup bojovat na hřišti Hamburku. Slavia měla po většinu utkání převahu, po dvou zaváháních obrany ji předvedl produktivní zakončení Maoulida.

Článek

V hledišti strahovského stadiónu zasedl monacký kníže Albert a předseda české vlády Jiří Paroubek. Toho přivítal pískot slušně zaplněného hlediště. Slavia do zápasu vlétla jako uragán a už ve 3. minutě mohla jít do vedení. Nejprve hlavičku Pitáka zblokoval na brankové čáře Givet a vzápětí z dobré pozice nemířil přesně Vlček .

Kozáčik si na míč pořádně sáhl až v 11. minutě, rovnou jej ale lovil ze své branky. Slávistická obrana jen bohorovně přihlížela nepodařené střele Evry a Toifilou Maoulida pod padajícím Kozáčikem poslal Monako do vedení.

Plašila fanoušci vypískali

V celku Monaka nastoupil i český reprezentant Jaroslav Plašil, od slávistických příznivců se ale dočkal jen pískotu a nadávek. Po úvodním gólu se hra přitvrdila, dlouhé minuty musel být po souboji ošetřován s poraněnou hlavou Latka, hosté reklamovali úder loktem na Giveta po souboji s Fořtem.

Slavie měla i nadále převahu, znovu ale mohla překvapivě inkasovat. Maurice-Belay prosvištěl mezi dvojicí domácích stoperů a zastavit jej musel až včasným vyběhnutím brankář Kozáčik. Dvacetiletý útočník Monaka se jen zlostně chytil za hlavu.

Slavia se nadále snažila o vyrovnání, chyběla jí ale finální přihrávka a zakončení. Ve 38. minutě chyběl krok dvojici Piták - Vlček po centru Hubáčka.

Jak byste ohodnotili výkon Slavie v utkání s Monakem?
Hlasujte v anketě pod článkem.

Jarolím zkoušel Warmuze

Do druhého poločasu už nenastoupil pro lehký otřes mozku Latka, nahradil ho Zábojník. V 51. minutě zkoušel technickou střelou překvapit Warmuze Jarolím, hostující brankář byl pozorný.

Slávistickým hráčům kličkami stále motal hlavy šikovný Maurice-Belay, který dokázal protancovat i mezi trojicí domácích obránců. Do zakončení se ale nedostal.

Domácí zkoušeli štěstí dlouhými centry na útočné hroty, ale bez úspěchu. Monako hrálo více po zemi, střelec Maoulida v 67. minutě uvolnil Maurice-Belaye, který ale i ve druhé tutovce zklamal.

Maoulida vyškolil slávisty podruhé

Lépe se vedlo o pět minut později Maoulidovi, který si patičkou posunul míč, utekl Hubáčkovi a podél vyběhnutého Kozáčika pohodlně zvýšil. Další chyba obrany definitivně pohřbila slávistické naděje na úspěšný výsledek.

Slavia se i nadále snažila o zkorigování stavu, její pokusy byly ale hodně platonické. Monako si dvoubrankové vedení bez problémů pohlídalo a bodově se dotáhlo na vedoucí Hamburk.

Právě na hřišti druhého celku bundesligy se slávisté představí 15. prosince ve svém závěrečném vystoupení ve skupině. Pokud prohrají, budou muset držet palce Monaku, aby neprohrálo s CSKA Sofia.

Slavia Praha - AS Monako 0:2 (0:1)
Branka: 11. a 71. Maoulida. Rozhodčí: Corpodean - Nica, Onita (všichni Rum.). ŽK: Suchý - Evra. Diváci: 12 543.
Slavia: Kozáčik - Krajčík, Latka (46. Zábojník), Suchý, Hubáček - Piták, Hrdlička, L. Jarolím, Švento - Vlček (78. Švec), Fořt (72. Pešír). Trenér: K. Jarolím.
Monako: Warmuz - Cubilier, Modesto, Givet, Evra - Plašil (77. Veigneau), Bernardi (59. Zikos), Pérez, Sorlin - Maoulida, Maurice-Belay (84. Gigliotti). Trenér: Guidolin.
Tabulka skupiny A
1. AS Monako32014:16
2. SV Hamburk32013:26
3. Slavia Praha31116:64
4. Viking Stavanger41123:64
6. CSKA Sofia31024:53

Reklama

Související témata: