Hlavní obsah

Tým odvedl na úvod dobrou práci, kvitoval trenér Kopřiva vítězný vstup Chomutova

Chomutov

O dva dny později než zbývajících dvanáct týmů soutěže vstoupili do první ligy hokejisté Chomutova a spřátelené Kadaně, kteří si vzájemný zápas z prvního kola odložili na pozdější termín. A tak ve značně pozměněné sestavě oproti loňskému kádru hrající Chomutovští naskočili do sezóny až v duelu druhého dějství proti dalšímu severočeskému celku z Litoměřic. A domácí příznivci napočítali hned čtrnáct nových hráčů v dresu Pirátů najednou, z toho pětici ze zámoří.

Foto: piratichomutov.cz

Radost chomutovských hokejistů.

Článek

Chomutov splnil po vítězství 3:1 roli favorita, což kvitoval i nový trenér Břetislav Kopřiva: „Ze zápasu jsme měli obavy. Přece jen to bylo pro nás první kolo a zpočátku jsme se těžko dostávali do herního rytmu. Ale postupně jsme se zvedli a jsem spokojen se třetí třetinou. Kluci odvedli dobrou práci i v defenzivě. Dali jsme sice jen tři góly, ale věříme, že příště to bude lepší."

Kouč se vyjádřil i k velkému počtu nových hráčů a jejich úloze v mužstvu. „Z loňska zůstal prakticky jen Hřebejk, párkrát si extraligu okusili i Rutta s Gajovským a mladíci. Proto ještě vázla souhra. Tým si musí sednout a vzít zodpovědnost za výsledky na sebe. Trochu nás svazuje nervozita, ale jsou tady předpoklady, abychom dali dohromady dobré mužstvo i s případnými dalšími posilami," přemítal Kopřiva, který se pokusí najít v týmu kanonýra typu Davida Hrušky po jeho odchodu do Karlových Varů.

„Zatím jsme na prahu sezóny a uvidíme, kdo vyletí střelecky nahoru. Věřím, že máme výborné střelce, alespoň to naznačují na tréninku," prohodil trenér.

Zamlouvala se mu atmosféra při premiérovém vystoupení Chomutova. „V první třetině byli diváci poněkud zticha, jelikož netušili, co od nás mohou čekat. Pak ale pochopili, co chceme hrát. I když by rádi viděli naši ofenzivu, myslím, že poznali, že nechceme hrát hazardní a rizikový hokej. Fandili dobře a to je i pro nás dobrá výchozí parketa," tvrdil Břetislav Kopřiva, který počítá se spoluprací s Kadaní.

„Momentálně jsme tam poslali Šagáta na rozehrání i několik obránců. Nikdo u nás nemá jisté místo, takže pohyby hráčů oběma směry mohou být docela časté," zakončil trenér.

Reklama

Související témata: