Hlavní obsah

Náskok dvanácti bodů ještě nic neznamená, vědí v Chomutově

Ústí nad Labem

Hokejisté Chomutova dominují první lize a po dalším kole druhé nejvyšší soutěže mají v čele tabulky už dvanáctibodový náskok. Mohlo by se zdát, že jim stačí v klidu dohrávat zbytek základní části a chystat se na play off, jenže trenér Břetislav Kopřiva brzdí přehnaný optimismus. „Žádný zápas není snadný,“ tvrdí v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Jan Pidrman

Radost hokejistů Chomutova.

Článek

V severočeském derby v Ústí nad Labem jste podle očekávání zvítězili (4:3), ale jedenáctý celek tabulky vás chvílemi dostal do úzkých.

To je pravda. Ústí hrálo výborně a v úvodu nás zaskočilo pohybem. Uznávám, že za nepříznivého stavu jsme museli vyvinout velké úsilí, abychom neprohráli. Znovu se ukázalo, že venku bývá složité vyhrát pro každého soupeře včetně Chomutova.

Je těžké udržet koncentraci hráčů na maximu, když jste se suverénně usadili na špici?

Teoreticky to vypadá nádherně - dvanáct bodů před nejbližším pronásledovatelem. Spousta lidí si myslí, že už je to hotové v náš prospěch. Ani takový náskok ještě nic neznamená. Musíme být obezřetní. Vždyť Kladno, jehož považujeme za vážného rivala, bude hrát doma osmnáct zápasů a předpokládám, že už moc prohrávat nebude. I když na druhou stranu ve středu selhalo proti Litoměřicím. Vycházíme z vlastní situace, kdy potřebujeme z deseti utkání na cizím ledě minimálně šestkrát uspět a samozřejmě vyhrávat doma.

Motivace Chomutova je tedy obrovská vzhledem k ambicím pro závěr sezóny.

Netajíme se tím. Chceme uhájit první místo. Hráči si nejlepší postavení vybojovali a společným cílem, je abychom to dotáhli do konce.

Na začátku sezóny byl z chomutovského kádru vyřazen obránce Tomáš Bartejs, ale už je zpátky v sestavě. Co na jeho adresu?

Má už extraligové zkušenosti z loňska. Dopustil se ale určitého přestupku. Momentálně znovu hraje, přičemž dostal nůž na krk - udělá to ještě jednou a končí.

Nyní vám budou chybět reprezentanti do dvaceti let Ondřej Kaše, David Kaše a David Kämpf.

Nastupují do soustředění reprezentace před mistrovstvím světa. Svaz rozhodl, že extraliga i první liga poběží i bez vybraných mladíků. Už jsme si i kvůli zmíněným hráčům předehráli zápas s Kladnem, ale zase tak podstatné to není.

Takže hokejistů máte dostatek?

Ano, i díky tomu, že řada našich hráčů průběžně vypomáhá v Kadani a potvrzovala své kvality i v zápasech proti Chomutovu. Mohou nastat i další hráčské přesuny mezi oběma celky.

Reklama

Související témata: