Hlavní obsah

Prostějov - Havlíčkův Brod 7:2Hokejisté Havlíčkova Brodu sestupují z první ligy

Prostějov

Hokejisté Havlíčkova Brodu prohráli v pátém kole skupiny o udržení v první hokejové lize v Prostějově 2:7 a sestupují do druhé ligy. V druhé nejvyšší soutěži působil Rebel nepřetržitě od roku 2006. Nováček první ligy Prostějov naopak slaví po úspěchu v přímém souboji o únik ze sestupové poslední pozice kolo před koncem záchranu, když se na předposledním místě vzdálil Havlíčkovu Brodu na rozdíl pěti bodů.

Článek

Hostům, kteří nastoupili i s obráncem Janem Platilem, jemuž byl změněn zbytek disciplinárního trestu na podmíněný, přitom vyšel vstup do zápasu a už v sedmé minutě vedli 2:0. Po 44 vteřinách otevřel skóre Jan Milfait a náskok zvýšil Václav Tomek.

Druhé dějství ale ovládl Prostějov a pěti trefami rozhodl o udržení. Dvakrát se trefil Valerij Kňazev, jednou David Roupec, Lukáš Duba a Lukáš Krejčík. V závěrečném dějství ještě dovršili výsledek Radek Meidl a Lukáš Luňák.

Havlíčkův Brod nahradí v příštím prvoligovém ročníku nejlepší celek třetí nejvyšší soutěže, který vzejde ze souboje úspěšných semifinalistů play off skupiny Západ a vítěze play off skupiny Východ.

První hokejová liga; skupina o udržení - 5. kolo:
Prostějov - Havlíčkův Brod 7:2 (0:2, 5:0, 2:0)
Branky: 34. a 38. Kňazev, 24. Roupec, 35. Duba, 40. L. Krejčík, 43. R. Meidl, 59. Luňák - 1. Milfait, 7. Tomek. Rozhodčí: Mikula, Mrkva - Bryška, Skopal. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. Diváci: 2612.

Reklama

Související témata: