Hlavní obsah

Říha mladší po konci v Pardubicích vystřídal v Litoměřicích Kučeru

Litoměřice
Aktualizováno

Neuspokojivá situace v tabulce přinutila vedení prvoligového hokejového klubu HC Stadión Litoměřice k trenérské změně. Ve středu u týmu skončil Jiří Kučera a už ve čtvrtek se nové role ujal Miloš Říha mladší, který ještě v říjnu vedl z postu hlavního kouče Dynamo Pardubice v extralize!

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Miloš Říha mladší povede Litoměřice.

Článek

Mistr světa z roku 1996 Jiří Kučera přišel do Litoměřic v létě z extraligového Hradce Králové, kde dva roky zastával pozici asistenta Petera Draisaitla. Právě Mountfield navázal letos spolupráci s litoměřickým hokejem a od září funguje i hráčská návaznost mezi oběma kluby. Výsledky ale zaostaly za očekáváním, byť za Litoměřice nastupovala řada hráčů hradeckého extraligového kádru - např. zkušený brankář Adam Svoboda, neméně ostřílený obránce Jiří Vašíček, ale i nadějní mladíci.

Po Kučerově odchodu dostává šanci Říha mladší, jehož si vybralo vedení HC Litoměřice. „Děkujeme za práci panu Kučerovi. Jako jeho nástupce jsme angažovali pana Říhu mladšího a vychází nám, že je to vhodné řešení, protože zná nejen extraligové, ale i prvoligové hráče a prostředí," uvedl předseda klubu Daniel Sadil.

Pokud jde o nového litoměřického trenéra, dojde znovu k navázání Říhovy trenérské vazby na hradecký hokej. Před několika lety totiž už působil právě v Hradci Králové na postu asistenta. A pak se přesunul do Pardubic.

Příchod Miloše Říhy do Litoměřic kvitují vzhledem ke zmíněnému propojení obou klubů i v Hradci Králové. „Z dřívější vzájemné spolupráce jsem měl dobrý pocit a myslím, že měla smysl," řekl Aleš Kmoníček, generální manažer HC Mountfield Hradec Králové. Podle něj hovoří pro Říhu fakt, že nejde takříkajíc do neznáma. „Bude opět spolupracovat s lidmi z vedení a hokejistyz hradeckého klubu," dodal Kmoníček.

Reklama

Související témata: