Hlavní obsah

Mladík Andres přišel do Ústí a hned rozhodl zápas

Ústí nad Labem

Zajímavý hokejový příběh prožívá v těchto dnech devatenáctiletý útočník Tomáš Andres. V neděli večer přiletěl s českou reprezentační „dvacítkou“ z turnaje ve finském Tampere do Prahy, v pondělí nastoupil ke své premiéře v dresu Slovanu Ústí nad Labem v první lize a vstřelil vítězný gól v zápase s Přerovem, navíc si připsal i další asistenci.

Foto: Miroslav Rosendorf, hcusti.cz

Ilustrační snímek

Článek

„Odehrál jsem čtyři utkání během čtyř dní, navíc cestování. Ale cítil jsem se dobře, snad na mne nebyla znát únava," líčil mladík, který přišel do Ústí na hostování z pražské Slavie.

Má tudíž i extraligové zkušenosti z loňského ročníku nejvyšší soutěže. „Na Slavii vzpomínám pozitivně. Spoluhráči mi dávali rady a poznatky - třeba Tomáš Vlasák, několikanásobný mistr světa. Nebo Jarda Bednář, který umí pořádně někoho „zaříznout", ale umí i pochválit, v tom je jedinečný," usmál se Andres.

Po sestupu Slavie zůstal v klubu a dosud nastupoval v první lize za pražský tým. „Samozřejmě extraliga je rychlejší, než nižší soutěž. Zápasy Třince, Sparty, Liberce, Plzně, to je fofr. Zápasy celků ze spodku už jsou trochu pomalejší. Ale ani první liga není legrace. Dost se zkvalitnila a týmy ze špičky chtějí postoupit," vypozoroval v první části probíhající sezóny.

Andres věří, že ani po přesunu ze Slavie do Ústí nad Labem neztratí naději zabojovat o účast na nadcházejícím mistrovství světa „dvacítek", které se uskuteční ve Finsku.

„V mládežnických reprezentacích jsem od „šestnáctky". A mrzelo mě, že jsem byl v den mých narozenin jako poslední hráč poslán domů před šampionátem „osmnáctek", na němž kluci získali stříbro. Teď cítím, že mám druhý pokus dostat se na mistrovství, byť je v kádru „dvacítky" obrovská konkurence. Trenér Jakub Petr mi oznámil, že patřím do širší nominace. A že nikdo nebude mít výhodu, ať už je ze zámoří, extraligy, první ligy nebo z juniorů," říká mladý hokejista směrem k nejbližší budoucnosti.

Reklama