Hlavní obsah

Porážky jsou odrazem trápení v koncovce, říká nový trenér Mostu Beránek

Ústí nad Labem/Most

Hokejový trenér Josef Beránek mladší, který ještě v minulé sezóně vedl v roli hlavního kouče pražskou Slavii v extralize a v následné baráži, přijal v polovině listopadu na sebe těžký úkol vyvést hokejisty HC Most z herní a výsledkové krize ve WSM lize. Po prohře v Ústí nad Labem jsou mostečtí hokejisté na dně prvoligové tabulky s dvoubodovou ztrátou na předposlední příčku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Josef Beránek ještě během svého angažmá ve Slavii - ilustrační foto.

Článek

Váhal jste dlouho nad nabídkou z Mostu?

Oslovila mě myšlenka, o které jsme se bavili, že by se měla aktualizovat. Tedy začít pracovat, aby se Most stal farmou extraligového Litvínova. A že práce s hráči, kteří mají potenciál, by mohla být zajímavá. Přáli bychom si naplnění této představy, jež by fungovala prospěšně pro všechny strany.

Co rozhodlo o mostecké porážce 1:5 v Ústí nad Labem?

Máme problém s produktivitou. Vytvořili jsme si nějaké šance, ale neproměnili jsme je, kdežto ústečtí hokejisté dali z protiútoků góly. To nás sráželo. Nemohu hráčům vytknout nedostatek bojovnosti, ale nejsme schopni se prosadit v předbrankovém prostoru.

Uvažujete nad tím, jak to zlepšit?

Porážky jsou odrazem trápení v koncovce. Kdybychom byli v lepším postavení v tabulce, zřejmě by se nám více povedlo sbírat body. Někdy je to i o potřebném klidu, který nám pod vlivem současného umístění chybí. Nikdo nám ale nepomůže. Musíme začít od jednoduchých věcí, abychom se měli od čeho odrazit. Samo to nepřijde.

Mezi novými posilami, které přibyly v nedávných dnech do mosteckého kádru, jsou i bratři a útočníci Jiří Doležal a Tomáš Doležal z pražské Slavie.

Jsou přínosem. Mají defenzivní kvality. Ale platí o nich to, co o ostatních. Že se potřebují chytit a při obranné důslednosti na postech útočníků by jim zvedl sebevědomí i nějaký vstřelený gól, aby našli jistotu.

Reklama

Související témata: