Hlavní obsah

Crosbyho zklamalo, že se nedostal do nominace

PITTSBURGH

Sidney Crosby možná jednou bude stejně slavný jako Wayne Gretzky nebo Mario Lemieux, na svůj premiérový start na olympijském turnaji si ale osmnáctiletý útočník bude muset ještě počkat. V kanadské nominaci pro Turín na Crosbyho místo nezbylo a hráč Pittsburghu neskrýval po oznámení třiadvacítky vyvolených zklamání.

Článek

Osmnáctiletý útočník Pittsburghu jako nováček v NHL v dosavadních 31 zápasech zaznamenal 31 bodů a byl mezi vážnými kandidáty na jedno z míst pro Turín, ale nakonec se do třiadvacítky vyvolených nedostal. "Hrát na olympiádě je výjimečná věc, a když jste takhle blízko, je to těžké, protože nevíte, co se stane, až vám bude 22 nebo 26 let," řekl agentuře AP.

Crosby uznal, že mezi kanadskými hokejisty je silná konkurence. "Navíc neděláte výběr pro Zápas hvězd, nevybíráte hráče s největší produktivitou, skládáte tým, který bude schopen vyhrát. Musí tam být i hráči s jinými úkoly, a když se do těchto rolí nehodím, nedostalo se na mě," uvedl smířeně.

Podle jeho spoluhráče z Pittsburghu a majitele klubu Maria Lemieuxe chybějí Crosbymu především zkušenosti. Jen dva z nominovaných hokejistů nikdy nehráli na olympiádě ani na mistrovství světa.

Reklama

Související témata: