Hlavní obsah

Lev Poprad měl zanechat dluh ve výši 1,5 miliónu eur

Ivan Vilček (Bratislava)Právo

Výše pohledávek, které zanechal hokejový klub Kontinentální ligy HC Lev Poprad za svého působení pod Vysokými Tatrami, může podle deníku Korzár dosáhnout až 1,5 miliónu eur ( 38 miliónů Kč). Neslavný konec hokejového klubu HC Lev Poprad ukončí až konkurz.

Foto: www.hclev.eu

Hokejisté popradského Lva při autogramiádě s fanoušky.

Článek

Majitelem zadluženého klubu je pražská akciovka Hockey Club Lev Praha. Konatel společnosti Roman Slavčev současnou situaci odmítl komentovat. „Ještě je moc brzy na nějaké vyjádření ke konkurzu," uvedl.

„Klub utrácel peníze bez toho, aby na to měl. Situaci nezachránil ani výprodej nejlepších hráčů. Dluhy se začaly hromadit a narůstaly v geometrické řadě," píše Korzár. Soud už má na stole několik žalob. První stání se má konat 11. července u prešovského soudu.

„Všechny dokumenty jsme přeložili do ruštiny a poslali vedení KHL. Žádáme vedení KHL, aby bez uhrazení dluhů vůči slovenským podnikatelům nepovolilo účast klubu HC Lev Praha v soutěži," uvedl Alexander Mateffy, majitel několika společností, které popradskému klubu dodávaly hokejovou výstroj a reklamní předměty do fanshopu. „Například upomínkovou šálu na leteckou katastrofu v Jaroslavli, kterou klub prodával za deset eur, jsme vyrobili z večera do rána, ale peníze jsme nikdy neviděli," řekl Mateffy.

HC Lev Poprad má rovněž dlužit společnosti Manira za reklamní a propagační materiály. Konatelka společnosti Silvia Lonská označila účinkování klubu pod Tatrami za „zlodějský projekt", který její podnikání dostal do problémů. Klub jí nezaplatil fakturu, ona zůstala dlužna partnerské firmě za tisk bulletinů. „Ta už na nás podala podnět na zahájení exekuce," dodala.

Tisíce eur má klub dlužit také bývalým zaměstnancům, hráčům, členům realizačního týmu i pracovníkům na dohodu, jako jsou kameramani, režie velkorozměrné obrazovky, zvukařům a dalším.

Reklama

Související témata: