Hlavní obsah

Slavia zůstala neporažená i po ztrátě bodů s Libercem

PRAHA

Hokejisté Slavie zůstali i po devátém kole jediným neporaženým celkem extraligy, i když v závěru utkání v pražské Sazka Areně s Libercem ztratili vedení a museli se spokojit s remízou 2:2. Repríza čtvrtfinále minulého ročníku tak skončilo smírně. Pro výběr Vladimíra Růžičky to byla po předchozích čtyřech výhrách první ztráta v domácím prostředí.

Článek

Do zápasu lépe vstoupili Severočeši a už v druhé minutě se dostali do vedení. Po vyhraném vhazování přihrál Rataj před branku volnému Procházkovi, který svou ideální možnost proměnil. Hosté potom přečkali oslabení a v deváté minutě je podržel brankář Hnilička, na něhož ani nadvakrát nevyzrál slávistický kapitán Beránek. Proti libereckému brankáři neuspěla ani dvojice Tomica, Duda.

Na druhé straně připravil ideální střeleckou pozici Václav Novák Vaicovi, ale slovenský útočník minul branku. Při Richterově vyloučení v 13. minutě už domácí vyrovnali. Duda nejdříve zamířil bekhendem do tyče, ale odražený puk poslal do sítě Divíšek. Liberec si při dvou početních převahách šance nevytvořil.

Často vylučovaný Duda

Druhou část načala početní převaha domácích a Hnilička měl nejvíce práce s Vlasákovými šancemi. Při dalším Richtrově trestu se řítil sám na Hniličku Beránek, ale akci přerušil Dudův faul. Slavia měla v dalších chvílích mírnou převahu, ale šance dlouho na obou stranách chyběly. Větší možnost měl Liberec - po Tomajkově pokusu dorážel Šachl, ale Hronek se včas zorientoval, potom Vaic nezakončil svůj individuální průnik.

Pražané v závěrečné třetině strhli vedení na svou stranu. V 48. minutě ještě vystřelil po Dudově přihrávce zpoza branky bek Žižka vedle, ale o chvíli později po Beránkově akci už skóroval Tomica, který si připsal první trefu v sezoně.

Domácí se pak ubránili v oslabení, když po potyčce Dudy s Podkonickým dostal slávistický útočník trest dohromady na šest minut, zatímco liberecký na čtyři. Tři minuty před koncem však dokázal obrat Slavii o první body v jejím domácím prostředí v této sezoně obránce Moravec, který zakončil do odkryté branky kombinaci Plodka a Šachla.

Hnilička zápas nedochytal

V nastaveném čase nejdříve Slavia přečkala oslabení při Vlasákově trestu a Liberec se v závěru prodloužení ubránil při Vaicově vyloučení. V závěrečné šanci 21 sekund před koncem Vlasák trefil zblízka gólmana Hniličku do kolena a zápas dochytal náhradník Falta, který ale už zasahoval nemusel.

Tým Josefa Palečka odehrál na hřišti soupeře už šestý zápas. Zvítězil jen v úvodním duelu v Třinci a z ostatních vytěžil tři body za dvě porážky v prodloužení a dnešní remízu.

Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec 2:2 po prodl. (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 13. Divíšek (Duda, Vlasák), 49. Tomica (Beránek, Duda) - 2. S. Procházka (Rataj, Vampola), 57. J. Moravec (Šachl, Plodek). Rozhodčí: Kubeš - R. Prchal, T. Prchal. Vyloučení: 9:11, navíc Beránek (Slavia) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4828.
Slavia: Hronek - Kadlec, Kolařík, Žižka, J. Novák, Žabka, Drtina, Graňák - Duda, Beránek, Tomica - Bednář, Divíšek, Sup - D. Hruška, Vlasák, Dlouhý - L. Havel, Sobotka, Vondrka. Trenéři: Růžička, Weissmann a Kalous.
Liberec: Hnilička (65. Falta) - Holub, Richter, Jiruš, J. Moravec, Derner, Krstev, Nikolov, Jiří Hanzlík - Vaic, Podkonický, V. Novák - Víšek, Šachl, Tomajko - Vampola, Rataj, S. Procházka - Klimenta, Plodek, Jech. Trenéři: Paleček, Dvořák a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice