Hlavní obsah

Vítkovice se se Slavií rozešly smírně

OSTRAVA

Noční můra jménem Slavia děsí hokejisty Vítkovic dále. Vládce extraligy v sobotu v dohrávce 19. kola remizoval v Ostravě 2:2 a svému soupeři už devatenáct zápasů za sebou nedopřál radost z výhry v řádné hrací době.

Článek

I nerozhodný výsledek Vítkovicím stačil k postupu na třetí místo. Navíc stále drží letošní domácí neporazitelnost a aktuálně také sérii sedmi utkání bez prohry.

Domácí se do boje s lídrem tabulky pustili svižně a záhy dostali i čtyřminutovou výhodu přesilové hry, ale ta měla na tým kouče Vůjtka spíše tlumící účinky. Vítkovice se v ní prakticky neusadily v útočném pásmu, po střele ani památky. To Pražané mají přesilovky v krvi. Při první příležitosti soupeře zamkli před brankou, ale Ostravané přežili 43 sekund oslabení ve třech.

Slavia se mohla spolehnout na vyzkoušenou taktiku. Precizně bránila a nevynechala jedinou možnost k bleskovému výpadu. V 18. minutě ve středním pásmu přečíslila domácí, ale zakončovateli Beránkovi se rána sklouzla po čepeli. Dvacet sekund před koncem první části však Vítkovičtí trestuhodně nechali projít středem kluziště Hrušku, který zápěstím prostřelil Pince.

Režii pak převzali Pražané. Přesně v polovině zápasu se sice na druhé straně do zakončení protlačil hbitý Irgl, ale ležící Franěk betonem vytěsnil i opakované dorážky Hudce. Jinak byli hosté aktivnější. Pinc vystihl Žabkovu střelu zápěstím a měl i štěstí, když na jeho hrudi skončila i Tomicova teč z bezprostřední blízkosti.

Domácí se z nesnází dostali v závěru části. Arbitr Minář poslal Pražany do tří a Burger po spolupráci se Šimíčkem pět vteřin před sirénou bez přípravy zamířil nechytatelně pod horní tyčku.

Oba týmy, jejichž hru hltala takřka vyprodaná hala, setrvaly ve vysokém tempu do rozuzlení. Ostravané mohli zápas několikrát zlomit v přesilovkách, ale hra proti oslabenému soupeři jim vůbec nejde. Daleko nebezpečnější byli při standardním počtu hráčů na ledě. Burger Krenželokův pas pohotově směroval mezi Fraňkovy betony, leč nepochodil stejně jako Štefanka, který do stejných míst mířil po trháku v oslabení.

Rozbouřené tribuny své oblíbence přesto dohnaly k obratu skóre. Důrazný Köhler si do brankoviště dojel pro dorážku vlastní střely, která Fraňkovi vypadla na led a domácí vedli. Vidina historického vítězství se rychle rozplynula, když se Beránek prokličkoval z rohu hřiště na kruh pro vhazování a zápěstím přes clonu bránících hráčů nedal Pincovi šanci.

Kvalitní hokej nakonec neměl vítěze. Nerozhodlo o něm ani prodloužení, v němž měly Vítkovice navrch, ale Fraňka už nepřekonaly ani z další přesilové hry.

Vítkovice Steel - Slavia Praha 2:2 po prodl. (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 40. Burger (Šimíček, Jasečko), 52. Köhler (Káňa) - 20. D. Hruška (J. Novák, Vlasák), 53. Beránek (Duda, Kadlec). Rozhodčí: Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. Diváci: 8846.
Vítkovice: Pinc - Kuboš, Philipp, Jasečko, S. Hudec, R. Polák, Gulaši, Jurečka - J. Štefanka, Burger, Krenželok - Irgl, Šimíček, Hubáček - I. Padělek, R. Procházka, Tomášek - Kropáč, Káňa, Köhler. Trenéři: Vůjtek, Holaň.
Slavia: Franěk - Kadlec, Kolařík, J. Novák, Žižka, Žabka, Graňák, Drtina - Duda, Beránek, Tomica - Bednář, Divíšek, Sup - D. Hruška, Vlasák, Dlouhý - Červenka, Sobotka, Vondrka. Trenéři: Růžička, Weissmann a Kalous.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec