Hlavní obsah

Litvínov má zájem o obránce Škoulu a útočníka Rosu

Vedení extraligového Litvínova by rádo do týmu získalo dva své bývalé hráče, kteří jsou aktuálně bez angažmá - obránce Martina Škoulu a útočníka Pavla Rosu. Výkonný ředitel klubu Robert Kysela přiznal, že s oběma hokejisty chce jednat. Zároveň ale uvedl, že Škoulův příchod moc reálně nevidí.

Foto: Milan Malíček, Právo

O Martina Škoulu se zajímá Litvínov.

Článek

Třiatřicetiletý vítěz Stanleyova poháru z roku 2001 Škoula naposledy působil ve Lvu Praha, hrajícím Kontinentální ligu. "A jsou to takové peníze, které není schopný žádný extraligový klub dát nebo se na tom podílet tak, aby to Lvu Praha něco přineslo," poukázal Kysela v rozhovoru pro Český rozhlas na Škoulovu vysokou smlouvu.

Škoula v pražském klubu předčasně skončil minulý týden. Reprezentační bek se momentálně připravuje v prvoligových Litoměřicích, které jsou farmou Lva.

O dva roky starší Rosa hrál v této sezóně za švýcarský Fribourg. Od začátku listopadu se ale kvůli velkému počtu cizinců nedostal do sestavy lídra švýcarské ligy a před Vánoci se dohodl na ukončení smlouvy.

"V jeho případě není úplně nereálné, že bychom se dokázali dohodnout. Do mužstva by se mi hodně líbil," dodal Kysela na adresu hráče, který za seniorský tým Litvínova odehrál jen jeden zápas ještě jako osmnáctiletý.

V sezoně 1995/96 odešel Rosa do zámoří a od té doby působí v zahraničí. Škoula hrál za Severočechy naposledy při minulé výluce NHL, v sezóně 2004/05.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice