Hlavní obsah

Chomutov - Budějovice 5:3Chomutov porazil i potřetí v sezóně Jihočechy a není poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Frolík 1 : 0
27. Květoň 1 : 1
36. Hřebejk 2 : 1
37. Hruška 3 : 1
39. M. Michálek 3 : 2
41. Hřebejk 4 : 2
43. Zálešák 5 : 2
58. Kotalík 5 : 3
Záznam online reportáže

Chomutov
Aktualizováno

Hokejisté Chomutova porazili i potřetí v sezóně České Budějovice, tentokrát v zápase 34. kola extraligy 5:3, a opustili poslední místo tabulky. Na výhře nováčka soutěže, který tak ukončil sérii tří porážek, se dvěma góly podílel Štěpán Hřebejk. Jihočeši si připsali druhou porážku v posledních devíti zápasech.

Článek
Fotogalerie

V brance Pirátů se poprvé v sezóně objevil od začátku Hanuljak a hned v úvodu musel předvést několik pozorných zákroků. I díky němu domácí přežili bez úhony první přesilovku Jihočechů. Na tlak soupeře navíc Chomutov odpověděl nejlépe, jak mohl. Frolík po individuální akci otevřel skóre.

V polovině první třetiny domácí srovnali se soupeřem krok a měli hned několik šancí zvýšit své vedení. Kováře v brance Mountfieldu ale nepřekonali Hřebejk ani Hruška, při Tomanově vyloučení měl hned několik příležitostí Hruška, ale neuspěl stejně jako Zálešák.

Hruška, nejlepší střelec domácích, se mezi střelce nezapsal ani při Kolarzově trestu, kdy trefil tyč. Nadšení domácích poté po rychlém protiútoku zchladil Květoň, jenž prostřelil Hanuljaka. I poté ale měli více šancí Piráti. Přečíslení Zálešáka s Frolíkem ale Kovář zlikvidoval a hostům pomohl i při Jankově vyloučení.

Rozhodnutí přišlo na začátku třetí třetiny

Ve 36. minutě ale již reprezentační gólman kapituloval podruhé, když jej překonal Hřebejk. Defenziva hostů následně zkolabovala, Gajovský zakončil další přečíslení nepřesnou střelou; Frolík s Hruškou ale poté situaci tři na jednoho zvládli ukázkově a Chomutov vedl 3:1. Michálek ale ještě ve druhé části přiblížil České Budějovice jen na gól k domácím. Na šance bohatý závěr třetiny zakončila Frolíkova střela do tyče.

Domácí ale nezdar posily z NHL nemusel dlouho mrzet, už po 54 sekundách třetí dvacetiminutovky totiž Kováře překonal Hřebejk a připsal si druhý gól v zápase. Následně českobudějovického brankáře překonal i Zálešák a posunul Piráty za ziskem tří bodů, které získali naposledy v 27. kole 2. prosince. Radost domácím nezkazil ani třetí gól Jihočechů v 58. minutě.

34. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Mountfield České Budějovice 5:3 (1:0, 2:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 4. Michael Frolík (Důras), 36. Hřebejk (Důras), 37. D. Hruška (Michael Frolík, Pulpán), 41. Hřebejk (Důras), 43. Zálešák (D. Hruška, Rýgl) - 27. L. Květoň (Langhammer), 39. M. Michálek (Ptáček), 58. Kotalík (Šimánek). Rozhodčí: Turčan, Blecha - Hejl, Horinek. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 3583.
Chomutov: Hanuljak - Pulpán, Rýgl, Rutta, Mrázek, Bartejs, Trefný, Pavlas, Macháček - D. Hruška, Zálešák, Michael Frolík - Důras, Kraft, Hřebejk - Lušňák, Sikora, Hromas - Y. Treille, Gajovský, M. Procházka. Trenéři: Antonik, Liška a Mikšovic.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Jank, Toman, Vydarený, Vráblík, Kolarz - Suja, Mertl, Podlešák - M. Michálek, Knotek, Prospal - Kotalík, L. Kohn, Šimánek - Dej, Langhammer, L. Květoň. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Reklama

Související témata: