Hlavní obsah

Hokej nás zase začal bavit, přiznal karlovarský Zaťovič

Hokejisté Karlových Varů se po nevydařeném vstupu do sezóny, který vyvrcholil změnou na postu hlavního trenéra, začínají zvedat. Pod vedením Karla Mlejnka získali deset bodů v pěti zápasech a opustili poslední místo tabulky. Zlepšenou pohodu Energie demonstrovala dnes, kdy i díky dvěma gólům kapitána Martina Zaťoviče porazila jednoznačně Kladno 6:1.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Karlovarský Martin Zaťovič (vlevo) dává v akrobatické pozici gól do sítě Kladna.

Článek

"V týmu je momentálně pohoda a doufám, že budeme přidávat další a další vítězství, protože sezona je pořád teprve na začátku," pochvaloval si Zaťovič po druhé domácí výhře za sebou. Uvědomuje si ale, že za zlepšenými výsledky není jen změna trenéra a odchod Richarda Žemličky. "Hodně se změnilo v našich hlavách. Po domácím zápase se Spartou jsme spadli až na dno a začali jsme pracovat znovu s tím, co každý z nás umí," přiznal.

Základem zlepšených výsledků jsou spolehlivé výkony brankářské jedničky Tomáše Závorky a zjednodušená hra. "Snažíme se vzadu nic nevymýšlet, poslat puk dopředu a hned za ním jít. Na naší soupisce není žádná hvězda, samozřejmě kromě gólmana Závorky, tak proto musíme hrát účelný hokej založený zejména na bojovnosti," uvedl Zaťovič a je rád, že nastolený herní styl nese ovoce.

Proti Kladnu Západočechům pomohlo, že se dostali rychle do vedení. Skóre otevřel již po 74 sekundách Radek Dlouhý a první třetinu domácí vyhráli 2:0. "Po druhé třetině, kdy jsme vedli 3:0, jsme si v kabině řekli, že do třetí nastoupíme, jako by to bylo bez branek a vyplatilo se nám to. Nakonec jsme ještě vstřelili další tři branky. Hokej nás zase začal bavit," pochvaloval si druhý nejproduktivnější hráč Karlových Varů. "Děláme, co po nás trenér chce, a situace je rázem jiná než když člověk prohrává a ještě hraje mizerný hokej," řekl Zaťovič.

Na zlepšené výkony a výsledky pozitivně reagují i fanoušci. Hokejisté se tak v KV areně cítí 'více' doma. "Zlepšená atmosféra je znát i na našem výkonu. Dnes byla atmosféra parádní," dodal Zaťovič.

Reklama

Související témata: