Hlavní obsah

Brankář Král prožil v dresu Sparty hořký debut v extralize

Zlín

Hořký debut v extralize musel strávit v dresu Sparty brankář Tomáš Král. Dvacetiletý syn prezidenta Českého svazu ledního hokeje dostal ve Zlíně poprvé šanci místo jedničky Tomáše Pöpperleho, mohl si po první třetině vychutnat vedení 4:1, ale po bleskovém obratu Beranů ve 26. minutě za stavu 4:5 střídal.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Tomáš Král ze Sparty inkasuje od Zlína pátý gól.

Článek

"Dostal jsem pět gólů a musel střídat, takže to nebudou nejlepší vzpomínky. Představoval jsem si to jinak, ale takový je hokej," řekl Král. Do Sparty přišel na konci října na dvouměsíční hostování při zdravotních problémech náhradníků Filipa Novotného a Vojtěcha Sedláčka.

Do té doby působil plzeňský odchovanec už od roku 2009 v zahraničí, vystřídal mládežnické týmy Lillehammeru, Hämeenlinny a Kärpätu Oulu, pak hrál ve Finsku v nižších soutěžích za Hokki, IPK, TuTo, LeKi či Koovee. Na debut ve Zlíně se těšil. "Počítal jsem s tím, že zápas bude vyhecovaný, a paradoxně jsem se na to těšil. Je to lepší než hrát zápas bez emocí. Takový hokej byl hezký a bavil nás i diváky. Pokud bychom zvítězili, tak bychom na ten zápas vzpomínali rádi. Bohužel jsme ale prohráli," uvedl.

Brankáři střídali na obou stranách

Přitom po první třetině se zdálo, že by si mohl svůj debut užít. "Při prvním zápase jsem potřeboval štěstí a to jsem bohužel neměl. To, co se povedlo nám v první třetině, se podařilo Zlínu v té druhé. Nakonec z toho byl bláznivý zápas a na obou stranách se střídali brankáři," doplnil Král. "Po první třetině jsme si ale říkali, že stav 4:1 je výsledek, který jsme si ani nezasloužili. Že nám do branky spadlo úplně všechno. Naše hra nebyla úplně nejlepší a chtěli jsme ze zlepšit."

Sparta ve Zlíně ukončila šňůru 14 zápasů, v nichž bodovala. "Jednou to přijít muselo a stalo se to dnes. Hráči Zlína se na nás hodně vyhecovali a na začátku druhé třetiny na nás vlítli. V závěru už byli šťastnější. Na prvním místě se nic nezmění a možná je dobré jednou za čas dostat trochu přes prsty. Třeba nás to nakopne do nějaké další série," přál si Král.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín