Hlavní obsah

Karlovy Vary - Liberec 4:3Kytnár zařídil po obratu výhru Karlových Varů nad Libercem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Bulíř 0 : 1
23. Valský 0 : 2
26. Bartek 0 : 3
29. Bičánek 1 : 3
40. Balán 2 : 3
54. Vlach 3 : 3
59. Kytnár 4 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Karlových Varů zdolali v 33. kole extraligy Liberec 4:3, přestože prohrávali už o tři góly. Obrat Energie dovršil v 59. minutě slovenský útočník Milan Kytnár. Západočeši se tak na dvanáctém místě přiblížili jedenáctým Bílým Tygrům na rozdíl tří bodů.

Foto: Petr Eret, ČTK

Radost Stanislava Balána (vpravo) a Radka Dlouhého z Karlových Varů z gólu proti Liberci.

Článek

Do zápasu vstoupil aktivněji Liberec. Domácí se ještě ubránili při vyloučení Dlouhého, ale ve čtvrté minutě se Bílí tygři už radovali, když brankáře Závorku překvapil z velkého úhlu Bulíř. První větší příležitost si Energie vytvořila až při své úvodní přesilové hře, ale Koblasa trefil jen tyč Melicherčíkovy branky.

Ve 12. minutě vzbudil v hledišti KV Arény vášně zákrok na Balána, který zůstal ležet otřesen a do zbytku úvodní třetiny již nenastoupil. Vyrovnat mohl v 16. minutě Zaťovič, ale Liberci znovu pomohla tyč.

Druhou třetinu začali opět lépe Bílí Tygři. Ve 23. minutě po zmatku v obranném pásmu domácích se prosadil z dorážky Valský. Za tři minuty se po kombinaci s Bulíkem trefil pod horní tyč Bartek a upravil na 3:0 pro hosty. Jiskru naděje pro Energii zažehl ve 29. minutě Bičánek, který střelou od modré čáry využil přesilovou hru.

Další snahu Karlovarských o zkorigování výsledku ve zbytku druhé třetiny mařila nedisciplinovat a častá vyloučení. Na tříbrankový náskok mohl Liberec opět odskočit ve 40. minutě, ale agilní Valský trefil tyč. Udeřilo tak na druhé straně a Balán 11 vteřin před druhou pauzou snížil na rozdíl jediného gólu.

V závěrečném dějství se Západočeši tlačili za vyrovnáním, ale Vlach ani Hovorka ještě gólmana hostí nedokázali překonat. Liberec hrozil z brejků, ale Nedvěd ani Valský se také neprosadili. V 54. minutě se dočkali domácí, když před branku Liberec vybruslil Vlach a vyrovnal. Dokonalý obrat dovršil v 59. minutě Kytnár, který po nezištné přihrávce Látala vstřelil vítězný gól domácích. Hostům k vyrovnání nepomohla ani minutu trvající power play.

33. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 4:3 (0:1, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 29. Bičánek (Pohl, Balán), 40. Balán (Gulaši, R. Dlouhý), 54. Roman Vlach (Kytnár, Pohl), 59. Kytnár (M. Látal, Roman Vlach) - 4. Bulíř (Vampola, Valský), 23. Valský (Výtisk, Vampola), 26. Bartek (Bulík). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. Diváci: 4145.
Karlovy Vary: Závorka - Rýgl, Bičánek, Schusser, J. Drtina, Dresler, Gulaši - Pohl, Balán, Zaťovič - Hovorka, Vachovec, R. Dlouhý - Micka, Roman Vlach, Kytnár - M. Látal, R. Hruška, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.
Liberec: Melicherčík - Hunkes, Derner, Voráček, Výtisk, Čakajík, Čutta, Šimek - Bartek, Bulík, Víšek - T. Urban, Nedvěd, Dušek - Valský, Vampola, J. Vlach - Pospíšil, Bulíř. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Reklama

Související témata: