Hlavní obsah

Už to není náhoda, říká o čtyřzápasové sérii bez gólu třinecký útočník Polanský

Josef Pešout (Litvínov)Sport.czPrávo

Ofenzivní třinecká mašina se při zápasech na ledě soupeřů povážlivě zasekla. Oceláři čtyřikrát v řadě venku nevstřelili ani gól, což je na tým s tolika zkušenými útočníky v sestavě takřka neuvěřitelné. Hlavu si nad tím láme i Jiří Polanský, který po zápase v Litvínově netajil zklamání.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Třinecký Jiří Polanský se před brankáři soupeře se spoluhráči trápí.

Článek

Čím si vysvětlujete prohru 0:1?

Není to náhoda, že nedáváme branky. Přitom jsme neměli vyloženě smůlu. Když neproměníme ani jednu ze dvou dvouminutových přesilovek pěti proti třem, nemůžeme si na nic stěžovat. Při jednom obdrženém gólu bychom měli vyhrávat.

Cloumá s vámi i psychika?

Asi ano. V první čtvrtině soutěže jsem využíval takové šance, jaké nyní nedám. Když se ke mně dřív odrazil puk, dbal jsem na to, abych si ho zpracoval, naznačil pohyb a vystřelil třeba do odkrytého prostoru. Teď do puku jen plácnu, a to nemůže skončit gólem.

Jak hodně vám chybí zraněný Martin Adamský?

Byli jsme na sebe na ledě zvyklí. Měl střeleckou formu. Skóroval ze situací, kdy stál v pravý čas na pravém místě. A takové momenty potřebujeme i nyní. Ale nechci se vymlouvat na absenci jednoho, byť velmi kvalitního hráče.

Období po Štědrém dnu do 28. prosince jste strávili na výjezdu v Čechách. To asi není ideální náplň vánočního času ani pro hokejisty?

Přáli bychom si v tomto údobí zápasy raději na Moravě - s Brnem, Zlínem, Vítkovicemi, abychom to měli relativně blízko na cestování. A taky by to asi bylo atraktivnější pro fanoušky kvůli derby. Museli jsme ale respektovat hrací plán a termínovou listinu. Chtěli jsme z toho výletu do Prahy a Litvínova aspoň tři body, máme nulu bodů i vstřelených gólů. To nám do tabulky moc nepomohlo.

Třinec a desáté místo. Co říkáte na nečekanou realitu?

Není to dobré umístění, ale pořád jsme jen v průběhu sezóny. Pro nás je důležité, abychom se vrátili k hokeji, se kterým se dá uspět. K tomu potřebujeme vyhrát ne jednou za čas, ale co nejčastěji. To zatím neumíme. Ale pořád si myslím, že jsme natolik zkušení, že dokážeme nepříznivý vývoj zlomit.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice