Hlavní obsah

Hokejista Majdan si po zákroku na Orsavu nezahraje šest zápasů

Aktualizováno

Hokejový útočník Juraj Majdan z Litvínova dostal od disciplinární komise extraligy zákaz startu v pěti zápasech za faul kolenem na třineckého Jakuba Orsavu. Majdan vynechá šest utkání, protože má navíc automaticky zastavenou činnost na jeden zápas za druhý vyšší trest v sezóně.

Foto: David Taneček, ČTK

Litvínovský útočník Juraj Majdan (vlevo).

Článek

Majdan fauloval Orsavu v 56. minutě sobotního domácího utkání, které Litvínnov vyhrál 1:0. Dostal trest na pět minut a do konce zápasu. Předtím byl takto vyloučen 8. prosince proti Liberci po bitce s Jaroslavem Vlachem. Do hry se může slovenský útočník vrátit až 19. ledna v duelu ve Zlíně.

"Zákrok byl veden čelně na protihráče v držení kotouče, který se mu snažil prudkým pohybem do strany vyhnout. Hráč přitom učinil ve snaze protihráče zastavit vědomý a aktivní pohyb nohou, v jehož důsledku došlo k nárazu kolena na koleno," vysvětlil rozhodnutí předseda disciplinární komise Karel Holý.

Výše trestu podle intenzity zákroku

Při stanovení výše trestu hrály roli způsob a intenzita zákroku a také fakt, že Majdan byl v uplynulých dvou letech již disciplinárně trestán. V březnu dostal za to, že udeřil hlavou plzeňského obránce Tomáše Frola, zákaz startu ve třech zápasech a navíc měl na jedno utkání zastavenou činnost za trest ve hře.

Disciplinární komise se také zabývala zákrokem libereckého obránce Jana Výtiska na Stanislava Balána ze sobotního utkání v Karlových Varech, který nechala bez trestu. "Zákrok byl veden bokem k protihráči s cílem zastavit jej tzv. bodyčekem. Protihráč se zákroku snažil vyhnout, v důsledku čehož došlo ke vzájemnému kontaktu nohou," řekl Holý.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice