Hlavní obsah

Časté vylučování hokeji rozhodně neprospívá, kritizovali trenéři Olomouce a Plzně

Olomouc

Ostré kritice podrobili trenéři hokejistů Olomouce a Plzně trend, který nyní drží rozhodčí. Po vzájemném utkání těchto dvou týmů, které po prodloužení vyhrála hostující Plzeň 4:3, se na pozápasové tiskovce právě rozhodování arbitrů řešilo více než samotné dění na ledě. Důvodem bylo především to, že na obou stranách bylo po deseti vyloučených.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Olomoucký brankář Jiří Trvaj inkasuje první gól.

Článek

„Připadá mi, že jdeme od extrému k extrému. Přitom pravidla jsou až na nějaké detaily stejná jako před zahájením sezóny. Nevím, proč sudí nepískají stejně od začátku soutěže. Dnes se mi navíc některá vyloučení na obou stranách nezdála. Je to strašně těžké pro hráče i pro nás trenéry. V šatně jsme jim sice vyvěsili, jak si mají počínat, ale na ledě je to všechno jinak a moc se tomu ani nedivím. Fauly holí, nechť se pískají. To je v pořádku. U mnoha jiných o tom ale přesvědčený nejsem. Asi budeme muset změnit tréninky. Za 22 kol jsme hráli třikrát ve třech proti pěti. V Mladé Boleslavi minule, kde byl poměr vyloučených 12:13 pro nás, to bylo stejné a teď s Plzní také. Budeme muset do hry v oslabení zapojit více hráčů," chrlil ze sebe bez servítek kouč Kohoutů Petr Fiala.

„Kolega má pravdu. Tomu, co se nyní na ledě děje, moc nerozumím. Hráči chodí ven za něco, co faulem není. Ničemu to neprospívá. Hra je rozkouskovaná, polovina z nich se nedostane do tempa a divákům se to pochopitelně nelíbí," přitakal Fialovi i plzeňský lodivod Michal Straka.

„Nejvíce na to skutečně doplácí fanoušci. Ti jsou právem nespokojení a zatím jen hlasivkami to dávají najevo. Jsou otrávení a já myslím, že je to časem vyžene z hlediště. Teď s Plzní to mělo alespoň nějaké tempo. V Mladé Boleslavi se na to ale nedalo dívat. Na takový duel bych já osobně podruhé nepřišel," šel ještě dál Fiala.

Všeho s mírou

„Hrozí však, že při současném trendu takových zápasů bude přibývat. Hokeji to vyloženě škodí. Fauly a zvláště hrubé, je třeba trestat. Všeho ovšem s mírou," opět souhlasil i Straka.

Pro obránce Ivana Majeského, který za to, že práskl dvířkami od trestné lavice, musel předčasně pod sprchy, však Fiala omluvu neměl. „Něco takového je nepřípustné. To si nemůže dovolit. Zvláště, když v jeho případě se o faul jednalo. Oslabil celý tým a v závěru nám citelně chyběl. Však také dostal vyčiněno," uvedl Fiala.

K samotnému zápasu pak dodal, že s bodem v Olomouci spokojeni nejsou. „Ano, otočili jsme zápas z 0:2. To svědčí o bojovnosti, vůli. Na druhé straně jsme ale pak propadli euforii, chtěli hrát zase hokej a doplatili na to. My však potřebujeme vyhrávat, a to se nepodařilo. Budeme muset určité věci přehodnotit, něco změnit," tvrdil Fiala.

Plzeňský trenér byl naopak velmi spokojen. „V první třetině nám sice vyšly přesilovky, ale soupeř byl lepší. Vytěžili jsme z minima maximum. Naše výhra byla šťastná," přiznal Straka.

Líbí se vám přísný metr, který v posledních kolech rozhodčí dodržují?
Ano
9,3 %
Ne
90,7 %
Celkem hlasovalo 2087 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín