Hlavní obsah

Vedení Sparty došla trpělivost. Hokejisté zaplatí mastnou pokutu!

Praha

Promrhaný dvoubrankový náskok a konečná porážka na ledě Karlových Varů v poměru 3:5 nenechalo vedení Sparty jen tak být. Hokejisty z Holešovic čeká za selhání v zápase 30. kola Tipsport extraligy finanční postih. Hráči zaplatí pokutu ve výši 200 tisíc korun, navíc jim hrozí další půlmiliónová pokuta v případě, že se nevyvarují podobných výpadků i v příštích utkáních. Informovaly o tom oficiální internetové stránky pražského klubu.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarský útočník Stanislav Balán dává z trestného střílení sparťanskému brankáři Novotnému třetí gól.

Článek

„Hráčům ve Spartě vytváříme poměrně nadstandardní podmínky, které stojí jak mě, tak i další partnery, nemalé finanční prostředky. Důrazně jsem tímto chtěl hráčům sdělit, že se nebudu dívat na opakovanou laxnost a lajdáctví v zápasech, ve kterých vedeme o několik branek a zápas následně ztratíme. Ke sportu samozřejmě patří i porážky, ale odmítám prohrávat tímto stylem, kdy hráči po zápase zpytují svědomí, jsou si vědomi svých chyb a následně je příště znovu opakují," řekl pro oficiální klubový web Petr Speychal, předseda představenstva Sportovního holdingu Praha, který vlastní Spartu.

Sparta sice v lázeňském městě brzy prohrávala po zásahu Balána, ještě do přestávky ale srovnal v přesilovce Buchtele a v rozmezí 31. a 32. minutě Pilař s Barinkou zajistili v dalších početních výhodách hostům dvoubrankový náskok. Zdálo se, že Sparta dovede zápas bez potíží do vítězného konce, jenže místo toho o náskok přišla ještě do druhé přestávky. Nejprve snížil ve vlastním oslabení Hruška, ve 37. minutě srovnal z trestného střílení Balán a minutu před druhou sirénou Sičák dokonal obrat.

Uhradí fanklubu náklady na cestu do Varů

Sparťané už na vyrovnání nedosáhli, naopak Energie v závěrečné části tříbodový zisk ještě pojistila po přesilovkovém gólu Redlihse. Vedení Pražanů porážka pořádně rozohnila.

„Je naprosto nepřijatelné, abychom podobným způsobem ztráceli zápasy. Stalo se nám to v poslední době několikrát a vyvrcholilo to utkáním v Karlových Varech, kdy vinou naší lajdáckosti a laxnosti dokonce inkasujeme v naší přesilovce a přijdeme o dobře rozehraný zápas," zlobil se v neděli večer sportovní manažer klubu Patrik Martinec a oznámil, že tým zaplatí pokutu, z které budou uhrazeny veškeré náklady fanklubu na cestu do Karlových Varů.

V pondělí pak Sparta výši pokuty odtajnila. "Naši hráči se musí rvát o vítězství v každém zápase a je jedno, že jde v uvozovkách pouze o jedno z utkání základní části. Nosit „S" na prsou je i o historii a tradici, odpovědnosti ke generacím fanoušků a to musí být na ledě cítit. Věřím, že pokud to dosud hráči takto nevnímali, tak tato pokuta je přiměje tento postoj přehodnotit," doplnil Speychal pro klubový web Sparty.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín