Hlavní obsah

Liberec - Třinec 3:4 SNVedoucí Třinec otočil zápas v Liberci a vyhrál popáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Filippi 1 : 0
16. Krenželok 2 : 0
29. Hrňa 2 : 1
36. Filippi 3 : 1
52. Adamský 3 : 2
54. Orsava 3 : 3
65. Orsava (rozhodující nájezd) 3 : 4
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Třince zvítězili ve 31. kole extraligy na ledě Liberce 4:3 po samostatných nájezdech, přestože prohrávali po druhé třetině 1:3. V rozstřelu se prosadil jako jediný až v šesté sérii Jakub Orsava a zařídil pátou výhru Ocelářů v řadě. Třinec tak vede tabulku před druhým Litvínovem už o devět bodů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu v samostatných nájezdech Jakub Orsava, Třinec vyhrál v Liberci.

Článek

Slušně zaplněná Home Credit Arena v Liberci viděla hned v úvodu utkání třineckou a pak i libereckou přesilovku. Ani jeden tým si ale nevypracoval vážnější šanci. Stejná situace se opakovala v polovině třetiny. Nejprve třinečtí svoji přesilovku nevyužili, přestože v jejím úvodu měl velkou šanci Polanský.

Pak hráli přesilovku domácí a počínali si lépe. Lašák založil útok dlouhou přihrávkou na útočnou modrou, Radivojevič přiťukl Filippimu a zbytek byl v režii mladého reprezentanta, který se kličkou uvolnil do ideální střelecké pozice a překonal Hamerlíka. O tři minuty později Bílí Tygři zvýšili. Rychlý protiútok zakončil střelou Bulík, Hamrlík ji jen vyrazil a dojíždějící Krenželok mířil přesně. V poslední minutě prvního dějství skóroval také třinecký Matuš, ale branky dosáhl rukou a ta nebyla uznána.

Dvě přesilovky v první polovině druhé třetiny dostaly domácí do velkého tlaku a Hamerlík měl plné ruce práce. Jeho pozornost zkoušeli zejména Bartek, Výtisk a Filippi, Radivojevič těsně minul. Pak ale udeřilo na druhé straně. Ve 29. minutě překonal Lašáka kanonýr Hrňa. Další minuty pak byly ve znamení větší aktivity hostujícího týmu.

Domácí ale tlak ustáli a zvýšili. Ve vlastním oslabení dojel vyhozený puk Vampola, přihrál před branku Filippimu, který si tváří v tvář Hamerlíkovi počínal úspěšně. V poslední minutě druhé třetiny pak předvedl ukázkový bodyček proti Orsavovi Výtisk.

Třetí třetinu začali přesilovkou hosté, ale výrazněji Lašáka neohrozili. Nevedl se jim ani reparát při vyloučení Bulíře. Početní výhodu si pak sami hosté pokazili zbytečným faulem. Zkrácenou přesilovku sice domácí nevyužili, ale dostali se do tlaku, který pokračoval i po přesilovce.

Hosté se z toho ale vymanili a v 52. minutě snížili. Polanský vystihl přihrávku domácích, sklepl puk pro Adamského a ten zakončil nájezd z vlastní třetiny úspěšně. Inkasovaný gól domácí rozhodil a hosté trestali. V 54. minutě vyrovnal ihned po vhazování Orsava.

Po menších šancích na obou stranách pak dospělo utkání do prodloužení. V něm měl šanci na rozhodnutí Orsava, ale Lašák mu puk včas vypíchnul. Došlo na nájezdy a v nich rozhodl o bodu navíc pro hosty Orsava.

31. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 3:4 po sam. nájezdech (2:0, 1:1, 0:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 13. Filippi (Radivojevič, Lašák), 16. Krenželok (Bulík, Bartek), 36. Filippi (Vampola) - 29. Hrňa (Kreps, Orsava), 52. Adamský (Polanský), 54. Orsava (Kreps, Hrňa), rozhodující sam. nájezd Orsava. Rozhodčí: Hribik, Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:7, navíc Vampola (Liberec) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5964.
Liberec: Lašák - Šimek, Výtisk, Vitásek, Voráček, Gřegořek, Derner, Kajínek - Balaštík, Filippi, Radivojevič - Jass, Vampola, Bulík - Bartek, P. Jelínek, Krenželok - Bulíř, Urban, J. Vlach - Kica. Trenéři: Čada a M. Černý.
Třinec: Hamerlík - Roth, Klesla, M. Doudera, Galvas, Linhart, Hrabal, Nosek, Foltýn - Hrňa, Kreps, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Klepiš, Matuš, Rákos - Cienciala, Žejdl, Rufer. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec