Hlavní obsah

Hradec Králové - Litvínov 2:1Litvínov prohrál v Hradci a klesl na třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Mertl 1 : 0
6. Jánský 1 : 1
18. Jank 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové porazili ve 32. kole extraligy Litvínov 2:1 a Chemici spadli z druhého místa v tabulce na třetí. Na první výhře Mountfieldu v sezoně na Litvínovem se góly podíleli Tomáš Mertl a Bohumil Jank.

Foto: David Taneček, ČTK

Bomunil Jank z Hradce Králové oslavuje svůj gól proti Litvínovu.

Článek

Oba týmy neprožívají nejplodnější období. Hradec vyhrál jen dvakrát z posledních jedenácti duelů, naposledy padl v pátek v Karlových Varech. Litvínov byl před dneškem sice druhý, jenže už čtyřikrát v řadě nedokázal vyhrát s plným bodovým ziskem. V této sérii zvítězil jen v jednom utkání, proti Mladé Boleslavi zvládl po nerozhodném duelu samostatné nájezdy.

První třetina byla perfektní, hrál se atraktivní hokej, který začal bleskovou brankou. Hned v patnácté vteřině zápasu se totiž prosadil centr prvního hradeckého útoku Mertl, jenž rychlým blafákem oklamal gólmana Francouze.

Hradec byl od začátku utkání lepší, aktivnější. Trefit se mohl i Skokan, puk ale napálil jen do tyče. Hosté však domácí zmrazili. V 6. minutě Jánský dorazil Kubátovu střelu. Brankář Kantor vyrazil puk přímo před něj a pak už neměl šanci zakročit. Branka ale Mountfield nezastavila, tým kouče Draisaitla se tlačil do útoku a měl i šance. Kukumberg ujel sám v oslabení, ale Francouz zasáhl, Knotek v přesilovce netrefil odkrytou branku.

Východočechům se nakonec podařilo skórovat, ale zásah kapitána Šimánka neplatil. Spoluhráč Mertl totiž chvíli předtím sekl Francouze do ruky a byl vyloučen. Přesto domácí soupeři odskočili, dorážkou v 18. minutě je poslal do vedení obránce Jank.

Druhá třetina už nebyla tak rušná, nebezpečnější byl v jejím průběhu Litvínov. Pomohly mu také dvě přesilovky, které hrál v úvodu. V jejich průběhu se však předvedl domácí Kantor. Gólman zastavil dvě veliké šance, skórovat nedovolil Hüblovi ani z bezprostřední blízkosti Petružálkovi. Šikovný útočník měl jasnou příležitost také na konci třetiny, jenže nestřílel přesně.

Hradec hrál ve druhé i třetí třetině hokej, který mu přinášel úspěchy v minulé sezoně a na začátku té současné. Vycházel z precizní defenzivy, již kryl záda velmi dobrý Kantor. Verva se snažila překonat tento blok, ale příliš se jí to nedařilo. Možnosti si přesto vytvořila - Jánský však nedokončil gólově výpad ze strany a kapitána Trávníčka vychytal Kantor. K tomu přidali domácí také tvrdost, v čemž vynikal především Skokan. Po jednom jeho zákroku byl notně otřesený Chaloupka, po dalším odešel zraněný z ledu Frolo.

Litvínov tlačil, dobře kombinoval, nakonec mu ale nepomohlo ani odvolání brankáře Francouze 71 vteřin před koncem.

32. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Verva Litvínov 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Mertl (Šimánek, Vydarený), 18. Jank (Červený) - 6. Jánský (Kubát, Hübl). Rozhodčí: Fraňo, T. Horák - Kis, Lučan. Vyloučení: 6:4, navíc Vantuch (Hradec) 10 min. Bez využití. Diváci: 5781.
Hradec Králové: Kantor - Dietz, Vydarený, Jank, P. Mikuš, Pláněk, Vašíček - Knotek, Mertl, Šimánek - Dej, Kukumberg, Pospíšil - Skokan, Tvrdík, Červený - Vantuch, Kopta, Valcourt. Trenéři: Draisaitl a Kučera.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Pavlík, Zeman, Frolo, Pavelka, Gula - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama

Související témata: