Hlavní obsah

Nenávistné prostředí v Rondu nás motivuje, usmíval se po vysoké výhře v Brně sparťan Rolinek

Brno

Sparťanští hokejisté nadělili už podruhé v této sezóně Kometě na jejím ledě osm gólů a poskočili na druhou příčku extraligové tabulky. Proti zářijovému triumfu 8:1 byli tentokrát Brňané pouze o jednu branku úspěšnější.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Sparťan Tomáš Rolinek před brankou Brna.

Článek

„Oba zápasy se nedají moc srovnávat. Tehdy jsme rozhodli o výhře hned na začátku, nyní to bylo dvě třetiny zcela vyrovnané utkání. Vstup do závěrečné části nám pak ovšem vyšel parádně," liboval si kapitán Pražanů Tomáš Rolinek, který byl autorem dvou gólů svého celku. Jeho první trefu přitom nejprve nechtěli rozhodčí kvůli posunuté brance uznat. „Požádal jsem o přezkoumání u videa. A ukázalo se, že gól byl regulérní," potěšilo ho.

Rolinek pak zaznamenal i důležitou branku na 3:2 pro Spartu před druhou pauzou. „Ukázala se jako klíčová. Zvlášť když jsme po přestávce dokázali Brnu nasypat další tři góly během necelých dvou minut. Porazit Kometu dvakrát tak hladce v její hale možná vypadá podivně, ale nenávistné prostředí v Rondu nás zřejmě motivuje. V takové kulise pokaždé všichni přistoupíme k zápasu víc než na sto procent," usmíval se.

Jeho mužstvo dokázalo vyhrát závěrečnou třetinu jasně 5:0. Značný podíl na tom měla třetí sparťanská formace vedená Cingelem, který se trefil dvakrát, a po gólu přidali i jeho parťáci Forman a Sabolič. „Kluci se v pauze v šatně pořádně napili brněnské vody, což je nahecovalo," vtipkoval Rolinek.

Falter by nejraději utekl na střídačku

V kabině Komety zdaleka tak veselo nebylo. Brankář Martin Falter přiznal, že nejpozději po šestém gólu by už nejraději utekl na střídačku. Jenže na ní seděl vzhledem ke zdravotním potížím obvyklé brněnské jedničky Čiliaka v roli náhradníka mladý Klimeš. „Měl by hrozně obtížný debut v extralize. Tak jsem raději vydržel a modlil se, aby už byl konec. Dvě třetiny hrajeme docela dobře, a poté se úplně sesypeme," štvalo Faltra.

Obránce Komety Michal Kempný litoval nevyužité přesilovky pěti proti třem, na níž měl jeho tým na konci prostřední dvacetiminutovky za stavu 2:3 celkem sedmašedesát vteřin. „Jen jednou jsme vystřelili na bránu, což je hrozně špatně," zpytoval reprezentační bek svědomí. Falter už raději hleděl dopředu. „Musíme se dobře vyspat, najíst a zregenerovat. A v úterý uspět v Pardubicích," plánoval.

Reklama

Související témata: