Hlavní obsah

Sparta padla s Olomoucí! Litvínov si v nájezdech zajistil návrat na druhé místo

Praha
Aktualizováno

To je šok! Hokejová Sparta ve 33. kole extraligy podlehla Olomouci 0:1 a přepustila druhé místo Litvínovu. Ten v 60. minutě vyrovnal na 3:3 utkání se Zlínem a nakonec uspěl při nájezdech. Sedmou výhru (5:2) za sebou přidal vedoucí Třinec na ledě Mladé Boleslavi. V dalších zápasech Vítkovičtí vyhráli 4:1 nad Libercem, Plzeň podlehla Hradci Králové (1:2), Pardubice vyhrály 4:1 nad Brnem a Karlovy Vary zdolaly Slavii 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Skrbek z Olomouce oslavuje vítězný gól během utkání se Spartou.

Článek
Fotogalerie

Spartě jako kdyby v minulých kolech prospěla nedávná pokuta za porážku v Karlových Varech. S přehledem zvládla derby proti Slavii (3:0), v Brně potupila Kometu osmi góly. Ale narazila na Olomouc. V její bráně zářil Jiří Trvaj. Hanáci minule zažehnali symptomy prosincové krize důležitým vítězstvím nad Libercem a po čtyřech porážkách dokázali na osmé příčce zachovat bodový odstup od smečky pronásledovatelů. A v Praze ho potvrdili dalším ziskem. V čase 59:33 v přesilovce rozhodl Pavel Skrbek, Trvaj vychytal druhou nulu v sezóně.

Odhodlání získat cenný skalp Ocelářů Boleslavští v úvodu nechali v šatně. Probrali se za stavu 0:3, jenže na vyrovnání nedosáhli. Korigovali dvěma góly, Třinečtí v závěru vedení pojistili. Družina trenéra Jiřího Kalouse tak v prosinci vyhrála všech sedm zápasů. Středočeši stvrdili, že jsou v úspěšnosti domácích zápasů nejhorší, Oceláři venku naopak první. Tabulku vedou už o 13 bodů.

Středočeši, kteří patřili do skupiny pěti týmů na devátém až 13. místě v rozmezí jediného bodu, propadli na předposlední příčku.

Nový vítkovický trenér Ladislav Svozil zastavil rozdávání bodů na domácím ledě - Ostravané pod ním ani jednou z osmi zápasů neodešli s prázdnou. Teď i v souboji s nejbližším konkurentem o play off Libercem, který po nedávném slibném období zvolnil a vytěžil z posledních čtyř zápasů jediný bod. Souboj rozhodl Ondřej Roman dvěma góly v oslabení během 59 sekund.

Litvínov vedl proti Zlínu, ve třetí třetině ovšem musel mazat dvougólové manko. Vyrovnal až v 60. minutě při hře bez brankáře a při nájezdech ve prospěch Severočechů nakonec rozhodl Viktor Hübl. Litvínovští jsou po slabším údobí zase druzí.

Exslávista zdolal červenobílé

Nejlepším týmem stále velmi vyrovnané pětice na hraně desítky zůstávají deváté Karlovy Vary, které zdolaly Slavii. Ta se v neděli zbavila břemene v podobě série devíti zápasů bez bodového zisku, ale více zatím ze své ztráty na poslední příčce červenobílí neodkrojili. Dvěma góly se o to postaral exslávista David Hruška, který v závěrečné třetině upevnil svému týmu pozici v desítce.

Plzeň přišla v neděli v Třinci o pětizápasovou vítěznou šňůru. A s Hradcem Králové novou nenačala. Západočeši přitom v zápase vedli, přesto nebodovali, s Hradcem prohráli v sezóně i potřetí.

Hokejisté Brna se marně pokoušeli v Pardubicích rychle zapomenout na nedělní výprask se Spartou, Pardubičtí duel ovládli. Góly ale padaly až ve druhé polovině zápasu. Třemi body (1+2) přispěl k výhře Východočechů Petr Sýkora.

Hokejová Tipsport extraliga, 33. kolo:
Vítkovice - Liberec 4:1
Branky: 20. a 21. Roman, 13. Zíb, 55. Vandas - 33. Bakoš
Litvínov - Zlín 4:3 po sam. nájezdech
Branky: 12. Trávníček, 47. Petružálek, 60. Pavlík, rozhodující nájezd Hübl - 25. Veselý, 28. Čajánek, 39. Fořt
Plzeň - Hradec Králové 1:2
Branky: 5. Pletka - 11. Dietz, 36. Mertl
Pardubice - Brno 4:1
Branky: 38. a 40. Zohorna, 31. Sýkora, 60. Starý - 54. J. Hruška
Karlovy Vary - Slavia 2:0
Branky: 43. a 59. D. Hruška
Mladá Boleslav - Třinec 2:5
Branky: 14. Pabiška, 31. Kubica - 10. a 52. Klesla, 2. Matuš, 13. Klepiš, 57. Polanský
Sparta - Olomouc 0:1
Branka: 60. Skrbek

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec