Hlavní obsah

Komise rozhodčích potrestala čtyři arbitry za chyby v zápasech

Komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje krátce před koncem roku potrestala hned čtyři arbitry za chyby v nedělních zápasech 32. kola extraligy. Jan Hribik dostal pokutu, Jakub Smitka byl dočasně přeřazen do první ligy a Romanu Polákovi se Štěpánem Součkem byla postavena delegace na jedno utkání. Informuje o tom oficiální web svazu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejoví rozhodčí - ilustrační foto.

Článek

Hribik se Smitkou chybovali v zápase Mladá Boleslav - Karlovy Vary a potrestáni byli na základě zprávy delegáta. Polák chyboval v duelu Komety Brno a Sparty, kdy například v závěru nepotrestal hrubý faul Jakuba Koreise na Adama Poláška, za který dostal brněnský útočník následně dodatečný trest od disciplinární komise soutěže.

Souček dostal trest za svůj výkon v utkání Zlína a Pardubic, po kterém si Východočeši oficiálně stěžovali na všechny čtyři rozhodčí a Součka ihned pro další zápasy vetovali.

Komise rozhodčích již také vyhodnotila pardubickou sedmibodovou stížnost. Ve třech případech dala Pardubicím za pravdu, třikrát potvrdila verdikt rozhodčích a jeden podnět s ohledem na kvalitu televizního záznamu neřešila. Šéf komise Pavel Halas ale například uznal, že prvnímu gólu Zlína předcházel faul Bedřicha Köhlera po buly. Zlínský útočník přitom v pokračující akci skóroval.

Reklama

Související témata: