Hlavní obsah

Neumíme hrát! To, co vyvádíme, nemá s hokejem nic společného, řekl frustrovaný slávista Bednář

Praha

Hned, co nakráčel mezi novináře, bylo na útočníkovi Jaroslavu Bednářovi patrné, jak jej současná situace hokejové Slavie užírá. Naposledy sešívaní podlehli v neděli doma Litvínovu 0:1 a na plný bodový zisk čekají už dlouhých čtrnáct střetnutí. „Ani se o tom teď po zápase nechci bavit, protože jsou ve mně emoce a frustrace. Ještě bych řekl něco, co by potom nevyznělo dobře,“ uvedl Bednář, který se pak přeci jen rozmluvil. A kritikou rozhodně nešetřil.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útočník Slavie Jaroslav Bednář (vpředu) a obránce Litvínova Karel Kubát.

Článek

Proč se negativní bilanci nepodařilo zlomit ani proti Litvínovu?

Jednoznačně kvůli produktivitě. Máme s ní problém už hrozně dlouhou dobu a teď se to jenom potvrdilo.

Přitom šancí jste si vypracovali relativně mnoho...

To je právě ta nemohoucnost. My asi neumíme dávat góly. Jeden dva zápasy se může stát, že nedáte gól. Ale ne osmkrát, vždyť my máme průměr vstřelených gólů suverénně nejhorší v lize (ani ne dvě branky na utkání)! To už není normální!

Mrzí prohra s Litvínovem o to víc, že jste inkasovali jen jednou a stačilo tak dát jen dva góly?

Spíš se musíme zamyslet se nad tím, co je potřeba udělat pro to, aby se vyhrávalo. Ne si říct, že se prohraje těsně 0:1. Předtím jsme měli sérii, že jsme dostávali šest gólů, ale já v tom nevidím rozdíl.

Oproti předešlým zápasům ale byla patrná větší snaha a bojovnost. Je aspoň tohle důvod k víře, že přijdou i lepší výsledky?

Jasně, bojovnost nám nechybí. Ani se nedá říct, že bychom zaostávali fyzicky, to vůbec ne. Ale chybí hokejovost! To je nehokej, co my předvádíme!

Nedaří se vám ani v přesilovkách, jenom proti Litvínovu jste v úvodu třetí třetiny prohospodařili dlouhé početní výhody pět na tři a čtyři na tři...

Taky že to nakonec rozhodlo zápas. Výjimečně jsme dostali možnost tolika přesilovek, jenže my skoro ani nevystřelíme na branku. Na tréninku nám přesilovky šlapou výborně, ale v zápase si pak děláme, co chceme. Někteří hráči si úplně nesmyslně stoupnou jinam a vystaví zbylé čtyři mimo hru. To je pro mě nepochopitelné.

Ztráta na posledním místě narůstá. Začíná to na vás doléhat i po psychické stránce?

Nemyslím si, že je to teď o psychice. Jsme suverénně poslední o mraky bodů. Ale nemůžeme se vymlouvat na to, že jsme ve stresu. Bohužel je to o tom, že neumíme hrát hokej. Neumíme si vyhovět, máme svázané ruce, nohy a hlavně mozek. To, co tam kolikrát vyvádíme, s hokejem nemá nic společného.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec