Hlavní obsah

Liberec - Pardubice 5:1Bílí Tygři zdolali Východočechy i potřetí v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Balaštík 1 : 0
17. Radivojevič 2 : 0
33. Filippi 3 : 0
39. P. Sýkora 3 : 1
42. Jelínek 4 : 1
48. Vampola 5 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce porazili ve 34. kole extraligy Pardubice 5:1. Bílí Tygři zdolali Východočechy i potřetí v sezóně, dosud jim přenechali jediný bod. Tři body za gól a dvě asistence si připsal zkušený slovenský forvard Branko Radivojevič, jehož trefa byla i zásahem vítězným. Domácí vedli krátce po polovině utkání už 3:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Branko Radivojevič (vlevo) slaví s Davidem Kajínkem svůj gól proti Pardubicím.

Článek
Fotogalerie

První minuty zápasu byly ve znamení přesilovek. Nejprve si početní výhodu zkusili hosté z Pardubic, Lašák byl ale pozorný a držel čisté konto. Po nich domácí, ti dokonce dvakrát. A ve druhé přesilovce se poprvé v libereckém dresu prosadil kanonýr Balaštík, kterého před brankou našel Vampola. Pak hráli dvakrát přesilovku hosté, ale neuspěli.

Naopak v 17. minutě udeřilo znovu na pardubické straně. Kajínek tvrdě pálil od modré a jeho střelu, která se odrazila od zadního mantinelu, uklidil do Vejmelkovi sítě pohotově Radivojevič. Chvíli nato hráli další přesilovku hosté. Lašák měl tentokrát mnohem více práce než v předešlých případech, ale s podporou spoluhráčů odolal bez úhony.

Do druhé třetiny vstoupili domácí v početní výhodě dvou hráčů, neboť v závěru prvního dějství byli vyloučeni Kaut a chvíli po něm Semorád. Minutu a půl dlouhou dvojnásobnou výhodu však Severočeši nevyužili. Velkou šanci domácích neproměnil ve 26. minutě Jelínek, ani Šimek v přesilovce o tři minuty později.

Poté byli o něco aktivnější hosté, ale Bílí Tygři se bránili úspěšně. A aktivitu převzali na své hole nanejvýš efektivně. Ve 33. minutě podnikli rychlý protiútok, Bakoš vystřelil a jeho zblokovanou střelu dorazil do sítě Filippi. V závěru třetiny hráli dvě přesilovky za sebou hosté a Lašák poprvé kapituloval. Tvrdou střelou od modré čáry ho překonal Sýkora.

Úvod třetí třetiny vyšel výborně domácím. Ve 42. minutě se individuálně dostal do střelecké pozice Jelínek a nedal Vejmelkovi šanci. O zkorigování stavu se vehementně snažil o něco později Gašparovič, ale Lašák obě jeho dorážky zneškodnil.

Domácí pak odpor soupeře definitivně zlomili ve 48. minutě, kdy dvojnásobnou přesilovku zakončil úspěšně Vampola. Od tohoto okamžiku už se zápas jen dohrával, i když si oba týmy ještě zkusily přesilovku. Na skóre už se ale nic nezměnilo. V závěru si domácí mohli už jen v klidu vychutnávat bouřlivý aplaus publika.

34. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. Balaštík (Vampola, Radivojevič), 17. Radivojevič (Kajínek, Voráček), 33. Filippi (Bakoš), 42. P. Jelínek (Derner, Gřegořek), 48. Vampola (Radivojevič, Výtisk) - 39. P. Sýkora (Benák). Rozhodčí: Pešina, Lacina - Bláha, Špůr. Vyloučení: 9:8, navíc Marcinko (Pardubice) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4791.
Liberec: Lašák - Šimek, Výtisk, Kajínek, Voráček, Gřegořek, Derner - Balaštík, Vampola, Radivojevič - Bakoš, Filippi, Bulík - Bartek, P. Jelínek, Krenželok - Bulíř, Urban, J. Vlach. Trenéři: Čada a Černý.
Pardubice: Vejmelka - Gregorc, Čáslava, Benák, Korím, Píša, Čutta - P. Sýkora, Kaut, Cetkovský - Radil, Nahodil, Starý - Gašparovič, Marcinko, Semorád - Půhoný, Moučka, Rod. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Reklama