Hlavní obsah

Vondráček dal Plzni dva góly a na další přihrál. Můj nejpovedenější zápas v extralize, liboval si útočník Komety

Brno

S uzdraveným Čiliakem v brance a s pozměněnými útočnými formacemi třetí extraligovou porážku v řadě nepřipustili. Hokejisté Komety po nezdarech se Spartou a Pardubicemi zdolali Plzeň 4:2 a zaplašili obavy svých fandů, že si mužstvo projde tradiční vánoční a novoroční herní krizí.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brněnský Tomáš Vondráček (uprostřed) mezi Vojtěchem Mozíkem (vlevo) a Matějem Machovským z Plzně.

Článek

„Trochu už jsme tlak cítili. Prohrát další utkání jsme si nemohli dovolit. Přestože jsme od Plzně inkasovali hloupý první gól, byli jsme tentokrát výrazně lepší a zaslouženě jsme získali důležité tři body. Upevnili jsme si pozici v elitní čtveřici. Soupeře jsme předčili zejména pohybem a větším důrazem," tvrdil brněnský útočník Tomáš Vondráček, který k dvěma brankám přidal také asistenci. „Asi to byl můj dosud nejpovedenější zápas v extralize," liboval si.

Vyrovnávací trefou na 1:1 ve čtyřminutové přesilovce přispěl k triumfu Komety i obránce Jozef Kováčik, jenž se po zranění znovu vešel do brněnské sestavy. „Byl to můj v této sezóně snad už čtvrtý comeback. Naštěstí vydařený, vždyť už jsem nad sebou pomalu lámal hůl. Předvedli jsme parádní výkon. Přesilovky hraju rád, těší mě, že mi trenéři dali důvěru. Zaplaťpánbůh, že mi to tam od modré spadlo. Snad už se mi budou zdravotní trable vyhýbat a ve zbytku sezóny týmu ještě hodně pomůžu," přál si slovenský bek.

Zatímco Kometa sérii nezdarů uťala, Plzeňští museli naopak skousnout už čtvrtou prohru v řadě. „Je to hodně nepříjemné. Musíme si sednout a rozebrat, v čem děláme chyby. A některým hráčům budeme muset zřejmě pořádně promluvit do duše," plánoval plzeňský asistent Ladislav Čihák. „V úterý se Zlínem bychom měli už konečně bodovat," uvědomoval si.

Navzdory porážce byl v Brně jednoznačně nejlepším plzeňským hráčem brankář Matěj Machovský, který ještě řadě dalších gólů zabránil. „Nemá cenu si nic namlouvat, Brňané nás jednoznačně přejeli. Lítala na mě spousta střel. Dvouminutové dvojnásobné oslabení jsme sice ještě přečkali, avšak následnou čtyřminutovou přesilovku Komety už bohužel ne. Vyrovnání Brna na 1:1 bylo asi klíčové," přemítal zklamaný Machovský.

Reklama

Související témata: