Hlavní obsah

Kouč Venera v Pardubicích skončil! Tým povede Miloš Říha se svým synem

Pardubice

Po dvou debaklech od Liberce a Vítkovic skončil u hokejistů Pardubic trenér Zdeněk Venera. Na pozici hlavního kouče jej nahradil zkušený Miloš Říha starší, jenž povede aktuálně sedmý tým extraligové tabulky se svým synem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Miloš Říha se vrací do Pardubic.

Článek

Venera skončil na lavičce Východočechů podle vyjádření klubu po vzájemné dohodě. „Spolupráce se Zdeňkem Venerou, kterého si vážím, byla zcela bezkonfliktní stejně jako vzájemná dohoda o ukončení jeho působení u A týmu. Pro náš klub udělal kus práce a chci mu poděkovat za jeho působení v Pardubicích," uvedl generální manažer Pardubic Ondřej Šebek na klubových stránkách.

Venera přišel do Pardubic před sezónou 2013/2014, tým vedl v 96 zápasech v nejvyšší soutěži s bilancí 47 výher a 49 porážek. Miloš Říha starší se vrací do Pardubic po dvou letech. Naposledy vedl tým v závěru sezóny 2012/2013. Velkou část své trenérské kariéry strávil v Kontinentální hokejové lize, ale v české extralize zaznamenal největší úspěchy právě s Pardubicemi. Na pardubické střídačce odkoučoval dohromady 414 extraligových zápasů.

„Miloš Říha povede tým již od čtvrtečního tréninku. První extraligový zápas odehraje jeho tým v pátek v pardubické Tipsport areně proti Spartě. Domluvili jsme se na spolupráci do konce sezóny. Věříme, že pod jeho vedením tým výrazně zlepší své výkony. Asistentem zůstává Miloš Říha mladší. Pravděpodobně tak poprvé v historii české nejvyšší soutěže povede extraligový tým otec se synem," doplnil Šebek.

Už včera rozhodlo vedení klubu o udělení souhrnné pokuty sto tisíc korun hráčům za výkony v zápasech proti Liberci a Vítkovicím. Pakliže navíc nenastane zlepšení, budou následovat další finanční postihy.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín